“Cijenjeni gosti, dragi prijatelji, dozvolite da vas najljepše pozdravim, da vam zaželim dobrodošlicu na svečanost otvaranja našeg najvećeg kongresnog hotela Valamar Lacroma Resort koji se nalazi na centralnom dijelu ovog lijepog dubrovačkog poluotoka te je u sastavnom dijelu skupa s druga četiri hotela i jednim autokampom najveće turističke grupe u Hrvatskoj, Valamar”

Tim je riječima prije deset godina Niko Koncul, tadašnji predsjednik Uprave Dubrovnik-Babinog kuka, pozdravio goste na otvorenju hotela Valamar Lacroma Dubrovnik.

Svečanom otvorenju nazočili su najviši državni dužnosnici poput predsjednika Sabora Luke Bebića, premijerke Jadranke Kosor, ministra turizma Damira Bajsa, ministra kulture Bože Biškupia, ministra znanosti Radovana Fuchsa, monsinjora Želimira Puljića, župana dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića i mnogih drugih.

Jedan od najvećih kongresnih hotela u Dubrovniku smjestio se na zelenom poluotoku Babin kuk i gostima ponudio 401 soba i apartmana, suvremeno opremljenu kongresnu dvoranu za 1200 osoba i poslovni centar s još sedam dvorana, prostrani Ragusa Spa wellness centar i raznovrsne ugostiteljske sadržaje, restorane i barove.

Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik otvoren je tijekom cijele godine, a s obzirom na svoje suvremene kongresne sadržaje, pomogao je da se Dubrovnik, ali i cijela Hrvatska pozicioniraju u MICE segmentu.

 

Deset godina kasnije, hotel Valamar Lacroma Dubrovnik ostao je jedan od najuspješnijih hotela u Hrvatskoj koji je iz godine u godinu gostima nudio sve bolju i raznovrsniju uslugu.

Svakako bih istaknuo uvođenje V-level usluge u 2019. godini, usluge koja se nudi u Valamarovim najboljim hotelima. Kao preduvjet su bile potrebne i neke nove investicije, pa je tako u Valamar Lacromi Dubrovnik temeljito preuređen dio gostinjskih soba i apartmana, novouređen je prostor lobbyja i terasa lobby bara, prošrena je terasa bazena i osigurana ekskluzivna terasa na bazenu. Također smo nekadašnji Palma bar preuredili u V-level lounge, a Langusto restoran u Momenti“, kaže Ivan Sabljić, dugogodišnji direktor hotela Valamar Lacroma Dubrovnik i aktualni direktor klastera za hotele Valamar Lacroma Dubrovnik te Valamar Collection DubrovnikPresident.

Aktualni direktor hotela Valamar Lacroma Dubrovnik ponosno ističe World Travel Awards nagradu koju je hotel nedavno osvojilo u kategoriji najbolji poslovni hotel u Hrvatskoj već šest godina uzastopce

Raduje nas što Valamar Lacroma Dubrovnik ostvaraje i svoje najbolje financijske rezultate 10 godina nakon otvaranja, iako je u međuvremenu konkurencija postala još jača i otvorili su se brojni novi objekti“, ističe Vlaho Sabljić, koji je u hotelu od samih početaka.

Svakako se nadamo nastavku uspjeha u MICE segmentu koji je fokus cijelog hotela. Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik također pruža i vrhunske usluge odmorišnim gostima tijekom cijele godine, a naročito u ljetnim mjesecima kad je u pravilu manje poslovnih gostiju. Uvođenje V-level usluge će sigurno podići interes individualnih gostiju za naš hotel”, objašnjava Vlaho Sabljić.

Ivan Karlić, prvi direktor hotela još je na njegovom otvorenju tvrdio da se tajna uspjeha Valamar Lacrome Dubrovnik krije u njegovim zaposlenicima i timskom radu. I danas stoji iza tih riječi.

Timski rad, fokus na gosta,  personalizirana usluga, kontinuirana ulaganja u hotel i kadar. Sve su to ključni aspekti zbog kojih hotel Valamar Lacroma Dubrovnik i dalje funkcionira na najvišem nivou. Održavamo kvalitetnu suradnju s brojnim lokalnim, ali i svjetskim agencijama, organizatorima događanja i partnerima“, ističe Karlić, danas direktor operacija regije Dubrovnik – Dalmacija

A gdje se hotel Valamar Lacroma Dubrovnik vidi za 10 godina?

S obzirom na zahtjevne poslovne goste i sve veća očekivanja odmorišnih gostiju, nadamo se nastavku ulaganja u kadar kao i hotel kako bi zadržali prednost nad konkurencijom. Trenutačno se razmišlja o proširenju kongresnih prostora čime bi napravili dodatni korak i privukli poslove koje do sada nismo mogli primiti u hotelu, ali ni u cijelom Dubrovniku“, zaključuje Vlaho Sabljić.