Nakon održanoga 11. Kongresa Sindikata turizma i usluga Hrvatske u šibenskom Solarisu održani su već tradicionalni 8. Strukovno-sportski susreti.

Na 11. Kongresu Sindikata turizma i usluga Hrvatske održanom početkom studenoga u šibenskom Solarisu Eduard Andrić ponovno je izabran za predsjednika Sindikata. Osim predsjednika, Kongres je birao i članove Predsjedništva, Nadzornog odbora i Statutarne komisije STUH-a. Za članove Predsjedništva izabrano je 15 kandidata iz cijele Hrvatske, među kojima su i naši kolege Valter Knapić (Poreč) i Krešo Kordić (Babin Kuk), zatim 5 članova Nadzornog odbora te 5 članova Statutarne komisije.

Predsjednik Eduard Andrić zastupnicima Kongresa podnio je Izvješće o radu Sindikata u prošlom mandatnom razdoblju (2011. – 2016.), usvojene su Izmjene i dopune Statuta Sindikata te dva programska dokumenta – Deklaracija o uključivanju naučnika, mladih radnika u svijet mladih te Deklaracija o mladim radnicima i ženama u turizmu i ugostiteljstvu.

Nakon službenoga dijela došao je red na sport i zabavu, odnsono 8. Strukovno-sportske susrete. Tristotinjak članica i članova Sindikata – konobari, kuhari i slastičari, barmeni, recepcionari i sobarice – natjecali su se u već tradicionalnim strukovnim disciplinama, a u slobodno vrijeme i u sportskim disciplinama malom nogometu, kuglanju, boćanju i pikadu.

Naši su kolege briljirali u strukovnom dijelu natjecanja i dokazali zbog čega naše hotele i uslugu svi gosti redovito hvale. Čestitamo mladim kolegama, najboljima u cijeloj Hrvatskoj!

Kuhari: Dario Jelušić i Mauro Momić, 1. mjesto i zlatna medalja

Konobari: Marko Trifunac, Petar Vuletić i Kail Kožljan
Recepcionari: Igor Domazet i Ivan Gostić
Barmeni: Marck Ćorić, Alen Đonlić i Ivana Sopić.

U sportskom su dijelu natjecanja naše ekipe bile također vrlo dobre pa tako imamo jednu srebrnu medalju u pikadu (Mauro Momić i Petar Vuletić) te jednu brončanu (Marck Ćorić). Iako su naši kolege postigli zavidne rezultate, ukupni je pobjednik 8. Strukovno-sportskih susreta i ove godine – već šesti put – 1. Sindikalna regija STUH-a (Istra i otoci Cres i Mali Lošinj).

Natjecanja su protekla u prijateljskom ozračju kao i uvijek, a navečer je organizirana zabava i druženje te podjela nagrada, kao i tradicionalno proglašenje i dodjela priznanja Sindikalna podružnica godine. Ove godine priznanja odlaze u naše podružnice Babin Kuk d.d. Dubrovnik i Imperial d.d. Rab.