Od 3. 3. do 11. 3. u Rovinju, od 10. 3. do 18. 3. u Poreču te od 17. 3. do do 25. 3. u Opatiji  održana je „Istarska rivijera“, najstariji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj s tradicijom dugom čak 45 godina. Taj se muški teniski turnir svake godine održava u gradovima zapadne i istočne istarske obale, a ovogodišnji su domaćini bili Rovinj, Poreč i Opatija.Turnir na kojemu je sudjelovalo oko 130 tenisača iz cijelog svijeta ima bogati nagradni fond (15.000,00 USD) te se boduje za svjetsku ATP ljestvicu.

Pobjedu je u porečkom finalu odnio Mađar Mate Valkusz koji je u dva seta nadjačao Rumunja Dragosa Dimu. Pobjedniku je plaketu za prvo mjesto dodijelio Karlo Paliska, direktor hotela Pical, dok je plaketu za drugo mjesto dodijelio direktor turnira Branimir Horvat.

Početak 46. Istarske rivijere obilježen je neformalnim druženjem medija, natjecatelja i organizatora na teniskim terenima Pical kojemu su prisustvovali gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Alfredo Mendiković, predstavnici Valamar Riviere, direktor hotela Pical Karlo Paliska te direktor sporta Damir Banko.

U sklopu programa Volimo sport, jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja, Valamar Riviera izravno organizira i sponzorski podržava brojne sportske manifestacije, a među njima i ovaj najdugovječniji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj. „Istarska rivijera“ postala je prava institucija među sportskim događanjima u regiji, a važnosti turnira pridonosi i činjenica da su na njemu karijere započeli Goran Ivanišević, Boris Becker, Thomas Muster, Goran Prpić i mnogi drugi, danas vrhunski i proslavljeni tenisači.

Valamar ekipa koja je za vrijeme trajanja turnira održavala terene i pomagala u realizaciji