Nakon samo tri godine Dragana Marić napredovala je od kuhinjskice radnice do kuharice u à la carte restoranu Spinnaker

Dragana iz Slavonije zaposlila se u hotelu Valamar Riviera 2013. godine kao kuhinjski radnik na suđu. Ubrzo je počela raditi na hladnim predjelima i desertima, odnosno kao pomoć u pripremi salata na integralu, a stekla je i iskustvo u pripremanjima vjenčanja u Villi Polesini. Draganin trud i volja za učenjem veoma brzo urodili su plodom jer joj je već 2016. godina donijela velike promjene. Šef kuhinje u hotelu Valamar Riviera Ivan Ergović predložio je Dragani nešto što se teško može odbiti – radno mjesto kuhara u à la carte restoranu Spinnaker. „Bila sam jako iznenađena, ali sam se iskreno i jako bojala prihvatiti ponudu zbog odgovornosti koju takvo radno mjesto nosi… Što sam više razmišljala, to me više vuklo da pregrizem i da se ipak okušam u ponuđenom poslu te sam na koncu pristala“, objašnjava Dragana. Kuharski je posao iznimno zahtjevan i odgovoran pa se stoga Dragana i dvoumila, ali želja za učenjem, novim iskustvima i novim izazovima u karijeri koji su se u danom trenutku pružili ipak su prevagnuli i obilježili njezin put karijere. Dragana oduševljeno zaključuje: „Moram priznati da mi je na početku bilo dosta teško… Nije tako lako kako se čini sa strane. Iznimno su mi velika potpora u svemu bili moj kolega Goran Hrastovčak i šef Ivan Ergović jer su na sto mojih pitanja oni su uvijek imali najmanje sto i jedan odgovor. Zaista ne postoje riječi kojima bih im mogla dovoljno zahvaliti na prilici i potpori te što su me naučili dobro raditi ovaj posao!“ te dodaje: „Svaki je dan novi izazov. Sada poslije godinu dana nema više onoga početnog straha i puno mi je lakše raditi. Volim kuhati… I svakim danom mi je sve ljepše na poslu jer svakoga dana odlazim kući s nekim novim znanjem. Ponosna sam i na sebe jer sam završila trgovačku školu, a danas sam kuharica u Spinnakeru. Volim svoj posao i volim ljude s kojima radim!“

Restoran Spinnaker

Maštoviti jelovnici od kvalitetnih lokalnih namirnica, kombinacija vrhunskih istarskih i inozemnih vina te iznimna lokacija na starogradskoj rivi taj restoran čine pravom gurmanskom oazom.

Svježi plodovi iz Jadranskog mora uz proizvode s obližnjih farmi i iz šuma, kao i svjetski poznati istarski tartufi, samo su neke od namirnica koje oduševljavaju goste. Novim jelovnikom restorana Spinnaker prevladavaju suvremene interpretacije istarskih jela uz zanimljive kombinacije kvalitetnih namirnica. Iznimni okusi, autentična atmosfera i fantastična lokacija restorana Spinnaker pružaju nezaboravan gastronomski doživljaj domaćim i stranim gostima.