Kao jedan od partnera Valamar je ove godine sudjelovao na Adria Hotel Forumu (AHF), jednom od najvećih hotelsko-investicijskih foruma u Europi.

Šesti je forum održan sredinom veljače u zagrebačkom hotelu Sheraton, a tema „Investment in Hotel Industry: Our Own Responsibility“ okupila je oko 350 najznačajnijih imena hotelske i razvojne industrije, investicijske fondove te regionalne stručnjake u turizmu. Povod je ovogodišnjoj temi geopolitička i sigurnosna situacija, a u fokusu konferencije bila su dva ključna pitanja:

  1. Jesmo li zaslužni za rast ili nam se događa sam od sebe?
  2. Jesmo li konkurentni?

Uz navedeno se na forumu raspravljalo o mogućim rješenjima izazova vezanih uz nedostatak kvalificiranih djelatnika, budućim investicijama u regiji, na koji način globalne kompanije vide razvoj privatnog smještaja, hotelskim ugovorima, tržištu kapitala, novim proizvodima i sl.

Naša je Ivana Budin Arhanić sudjelovala na panelu Ključni pokretači promjena te govorila o tome kako se veliki investitori redovno susreću s problemima u destinacijama poput neriješenih vlasničkih pitanja i nesigurnosti fiskalne politike, međutim da se Valamar Riviera s time naučila nositi. „“Zbog aktualnog okruženja u kojemu je Hrvatska među najsigurnijim i najtraženijim turističkim destinacijama na Mediteranu te povoljnih izvora financiranja dobro je vrijeme za ulaganje u turizam. Imamo priliku stvoriti turizam više dodane vrijednosti. Tu je priliku Valamar prepoznao i zato smo među najvećim ulagačima u hrvatski turizam”, rekla je Ivana.

Inače se u stručnim krugovima forum definira kao jedina regionalna konferencija koju globalni hotelski profesionalci prate, a kvalitetu konferencije i programa potvrđuju i dolasci globalnih hotelskih i investicijskih stručnjaka (Keith Evans, dopredsjednik američkog fonda Starwood Capital, George Tzillas, državni tajnik Ministarstva turizma Grčke, Damian Harrington, direktor istraživanja za regiju EMEA, Colliers International i brojni drugi). U samo pet godina održavanja postao je platforma razmjene znanja i iskustva suvremenih praksi te nezaobilazno mjesto susreta vodećih hotelijera i globalnih stručnjaka. Do sada je AHF okupio više od 1500 sudionika, 200 panelista te 140 partnera.