Bliži nam se najveselije, najšarenije i najmirisnije doba godine – Advent. U svim našim destinacijama počele su pripreme za ovo događanje koje vole sve generacije, ali nećemo vam baš otkriti sve.

Porečki advent

Nakon sjanih ljetnih i jesenskih događanja, Poreč se već priprema za grand finale – bogati adventski program koji počinje 6. prosinca. Advent će u mjesec dana u porečkoj starogradskoj jezgri ugostiti brojne koncerte, predstave, besplatno klizalište i dodatna događanja. Uz glavni doček Nove na Trgu slobode uz legendarnog Zdravka Ćolića, u Poreču će biti organiziran i doček za najmlađe u podne na Staru godinu, paralelni doček na Trgu Matije Gupca te repriza dočeka 1. siječnja. Porečani i gosti u adventskom će duhu uživati do 6. siječnja 2019.

5. Dubrovački zimski festival

Adventsko slavlje na jugu počinje 1. prosinca paljenjem prve adventske svijeće, uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete i koncertom jednoga od trenutačno najpopularnijih hrvatskih izvođača Petra Graše.

Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre i ove su se godine pobrinuli za atraktivni program blagdanskoga festivala koji će trajati do 6. siječnja iduće godine, s naglaskom na mnogo dobre glazbe. Dubrovčane i goste na Stradunu će rasplesati legendarno Prljavo kazalište (6. 12.), Soul Fingers (8. 12.), Detour (15. 12.), Hladno pivo (21. 12.) i Željko Bebek (26. 12.). Program dočeka Nove godine na Stradunu obilježit će The Gipsy Kings (29. 12.) i Opća opasnost (30. 12.). U novu će godinu Dubrovčane i goste uvesti vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Toni Cetinski, a dan kasnije na Stradunu će se uživati u tradicionalnom novogodišnjem koncertu u podne uz Dubrovački simfonijski orkestar. TZ grada Dubrovnika tradicionalno će se pobrinuti i za kamenice i pjenušac za sve posjetitelje, dok će prvu novogodišnju večer pjesmom začiniti popularna klapa Rišpet. I dječji će program obilovati zabavom i veseljem jer mališane 8. 12. čeka humanitarni Torta party na Stradunu, 16. 12. Božićna bajka i podjela više od tisuću poklona te dječji doček 31. 12. s Miom Negovetić i Super cover bandom. Kolendavanje i klapska pjesma uveseljavat će i ove zime Dubrovčane vikendima na potezu od Brsalja do Gundulićeve poljane, gdje će ih čekati glazba uživo i gastronomska ponuda u kućicama. Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik ugostit će 22. prosinca i ove godine veliki Dubrovački božićni koncert uz Dubrovački simfonijski orkestar i brojne glazbene goste.

Rab: Najljepši otočni advent

Već će 1. prosinca na Rabu u punom sjaju zablistati još jedan najljepši otočni advent četvrtu godinu zaredom.

Bogat program trajat će sve do 7. siječnja te će i ove godine uključivati klizalište u centru starogradske jezgre (na Trgu sv. Kristofora), na kojemu je prošle godine uživalo više od 3500 klizača. Na Trgu Municipium Arba Rabljane i goste očekuju nastupi estradnih zvijezda kao što su Željko Bebek, Neno Belan i klapa Šufit, dok će ih u novu 2019. uvesti Doris Dragović. Najmlađi će uživati uz niz zanimljivih predstava, dječjih zabava i gastronomskih radionica, podnevni doček Nove godine i nezaobilazni božićno-novogodišnji vlakić.

Božićna atmosfera prožimat će cijelu starogradsku jezgru pa će tako u božićnoj čaroliji zasjati i parkovi Dorka i Boškopini. Organizatori su najljepšega otočnog adventa Grad Rab, Turistička zajednica Grada Raba i Pučko otvoreno učilište Rab u suradnji s udrugama s područja Raba, dijelom privatnoga sektora i komunalnim poduzećem Dundovo.