Advent na Rabu posebna je kombinacija umjetnosti i gastronomije te zabave za sve uzraste. Brojni koncerti, likovne izložbe lokalnih i gostujućih umjetnika te niz kazališnih predstava izvor su radosti i dobrog raspoloženja za sve generacije, a bogat blagdanski stol zagolicat će nepce i zasladiti kraj godine okusima domaćih specijaliteta.

Paljenjem prve adventske svijeće 3. prosinca na Trgu Municipium Arba (središnjem mjestu svih događanja) započela je rapska blagdanska čarolija u kojoj možete uživati cijelog prosinca. Niz je atrakcija koje možete doživjeti tijekom adventa na Rabu. Kupite originalne božićne poklone i od 15. 12. zaplešite na ledu na jedinstvenom otočnom klizalištu te doživite pravi Božić uz žive jaslice koje će uprizoriti udruga Tunera.

Za najmlađe

Uživajte s djecom u vožnji božićno-novogodišnjim vlakićem i u božićnoj bajci u prekrasnom Parku Dorka. Također, nikako ne propustite sa svojim najmlađima na Badnje jutro dočekati Djeda Božićnjaka, koji se – već tradicionalno – spušta padobranom s neba! A nesvakidašnje oduševljenje zasigurno će nastati kad se nakon „letećeg“ Djeda Božićnjaka desetci moto-Mrazova pojave na motociklima na rapskoj Novoj rivi. Ne propustite taj spektakl, upotpunjen tradicionalnom gastronomskom ponudom ribljih specijaliteta.

Glazba za sve generacije

Baš svakoga tjedna na središnjem rapskom trgu možete i zaplesati u „ritmu muzike za ples“ jer vas čekaju rapski rock-bandovi Desoto Acoustic, Snugas i Ala da, žestoki Slavonci Opća opasnost, klapa Contra te Bosutski bećari. Posebna poslastica – osobito za sve romantičare – čeka vas na Silvestrovo. Možete li zamisliti bolji ulazak u novu 2018. od nježnih nota Petra Graše?

Odaberite sunčan vikend i provedite nekoliko dana na Rabu, udaljite se od užurbane svakodnevice i pripremite se za blagdane u opuštenom otočnom ambijentu uz advent na Rabu.