Besplatno klizalište, božićni sajam, više od trideset koncerata, dječje predstave, uprizorenje živih jaslica i čak četiri dočeka Nove godine – sve je to dio ovogodišnjega porečkog adventa u samom srcu starogradske jezgre.

Glavno je mjesto adventske čarolije i ove godine Trg Matije Gupca na kojemu već od 6. prosinca Porečani i gosti uživaju u bogatom programu ovogodišnje božićne bajke koja će trajati sve do 7. siječnja 2018. godine. Besplatno klizalište, brojni koncerti, dječje predstave, uprizorenje živih jaslica, slatka jutra, prigodne bijele drvene kućice božićnog sajma, bijeli drveni paviljon kao pozornica, umjetni snijeg, kućica Djeda Mraza, bogato uređen grad, besplatan adventski vlakić od tržnice do starogradske jezgre… Porečki će advent uistinu razveseliti sve generacije! Dodajmo pritom kako su sva događanja besplatna, uz promotivne cijene hrane, pića i slastica. Svakako navratite!

Bogat koncertni program

Adventski paviljon na Trgu Matije Gupca ugostit će brojne poznate domaće glazbenike poput Vatre, Gustafa, Songkillersa, Meritas i Jelene Radan, Nene Belana i Fiumensa, Night Expressa, Cirkusa…

Posebno će veselo biti i na dočeku Nove godine, i to ne samo na jednom, nego na čak četiri! U novu 2018. na Trgu slobode uvest će nas Parni valjak, a sve željne nešto drugačijega dočeka na Trgu Matije Gupca čeka electro-funk ulazak u Novu godinu s DJ-em Stankom Bondžom. Na istom će se mjestu na Silvestrovo u podne održati doček za najmlađe uz glazbu, animaciju i dječji vatromet. Nije vam bilo dosta noć prije? Nema problema jer već 1. siječnja na Trgu Matije Gupca možete reprizirati doček s Night Expressom.

Dječji programi

Petkom i subotom u 18 sati na Trgu Matije Gupca izmjenjivat će se Adventski cirkus i predstave u režiji Istra Inspirita i udruge Birikina koje će svojim bogatim kostimima i zanimljivim pričama sigurno oduševiti najmlađe.

Besplatno klizalište

Sve do 14. siječnja ljubitelji omiljene zimske aktivnosti (i oni koji će to tek postati) uživat će u besplatnom klizanju uz besplatan najam opreme i besplatnu školu klizanja. Klizalište radi svakoga dana od 10 do 22 sata, a tijekom blagdana radno će vrijeme biti nešto kraće.

Uz organizatora Grad Poreč, Valamar Riviera jedan je od partnera adventa zajedno s Plavom Lagunom, a suorganizatori su TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge, sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogat program čeka vas na www.adventporec.com ili www.facebook.com/adventporec.