Novi film o najpoznatijem svjetskom špijunu počinje se od siječnja iduće godine snimati u – Dubrovniku. Daniel Craig, glavna zvijezda 25. filma o Agentu 007, u Dubrovnik bi trebao stići početkom 2018., a osim u Hrvatskoj, film će se snimati u Francuskoj i Japanu.

Novi film o Bondu temelji se na knjizi Never Dream of Dying Raymonda Bensona i radni mu je naslov Shatterhand. Bond bi se ovaj put trebao boriti protiv slijepog negativca koji je u pozadini zločinačke organizacije zvane Unija. Scenaristi su najavili da će to biti sjajan nastavak iznimno uspješnog Spectrea, nadahnut filmovima o slavnom agentu iz 60-ih Samo dvaput se živi i U službi Njezina Veličanstva.

Snimanje novog blockbustera savršeno nadopunuje niz holivudskih uspješnica koje su snimane u našim krajevima, točnije u Dubrovniku – od Robina Hooda i Ratova zvijezda do megauspješnih Igara prijestolja. Osim odlične promocije Hrvatske i njezinih ljepota, filmski projekti Dubrovniku donose još veći broj turista, ljubitelja sedme umjetnosti, i nove prihode. Naime, zagrebački Ekonomski institut u srpnju je objavio da se samo turističkim obilascima lokacija na kojima su snimane Igre prijestolja ostvarilo 130 milijuna eura sekundarnih prihoda! Veliku financijsku korist imali smo i od snimanja Robina Hooda – prema navodima nekih medija, produkcija filma u Hrvatskoj je potrošila između 40 i 60 milijuna kuna.