Krajem godine odabrali smo 198 učenika koji zadovoljavaju i dodatne uvjete našega izbornog procesa usmjerenog na školsku i motivacijsku kvalitetu učenika te spremnost i učenika i roditelja na preuzimanje obveza iz ugovora o stipendiranju.

Kada smo početkom listopada s Ministarstvom turizma pokrenuli projekt stipendiranja 200 učenika strukovnih zanimanja, nismo očekivali da će interes biti toliko nevjerojatan: u nešto više od mjesec dana trajanja natječaja zaprimili smo čak 701 prijavu! U tih mjesec dana uložen je velik trud u promotivnu kampanju diljem Hrvatske, naši mobilni timovi posjetili su 24 strukovne škole od Varaždina do Vukovara i Dubrovnika te bili na raspolaganju učenicima, roditeljima i profesorima za sva pitanja o procesu stipendiranja učenika strukovnih zanimanja kao što su konobar, kuhar, slastičar ili turističko-hotelijerski komercijalist.

Od ukupnog je broja prijava njih 453 (ili 65 %) udovoljavalo uvjetima javnoga poziva, a njih 198 udovoljilo je i dodatnim uvjetima našega izbornog procesa usmjerenog na školsku i motivacijsku kvalitetu učenika te spremnost i učenika i roditelja na preuzimanje obveza iz ugovora o stipendiranju.

01_Stipendije-Valamara_-Krk3

Odabrani učenici dobivat će stipendiju od 1.000 kuna mjesečno tijekom jedne školske godine u trajanju od 10 mjeseci, mogućnost odrađivanja kvalitetne prakse u jednom od naših objekata, ali i zapošljavanja u našoj kompaniji, koja se prepoznaje kao jedan od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Na taj smo način odlučili pomoći mladima da poslovnu priliku potraže u Hrvatskoj, a ne izvan granica domovine te ih potaknuti i podržati pri odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko-turistička zanimanja. Kao vodeća domaća turistička kompanija Valamar Riviera ima obvezu podizanja ukupne kvalitete hrvatskoga turizma, a time i kvalitete osoblja u ugostiteljstvu i turizmu.

Čestitamo svim novim stipendistima! Dobro nam došli u tim!

Popis svih naših stipendista potražite na korporativnim stranicama Valamar Rivijere www.valamar-riviera.com u rubrici Karijera u Valamaru.