Programom stipendiranja u vrijednosti od 1.000 kuna mjesečno tijekom jedne školske godine, u trajanju od 10 mjeseci, Valamar Riviera pruža mogućnost za čak 200 učenika koji mogu osvojiti stipendiju, ali i odraditi praksu i zaposliti se u Valamar Rivijeri.

Valamar Riviera odlučila je na još jedan način oplemeniti turistički sektor te pomoći mladima da poslovnu priliku potraže u Hrvatskoj, a ne izvan granica domovine. Naime, učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj donosi atraktivan program stipendiranja u vrijednosti od 1.000 kuna mjesečno tijekom jedne školske godine, u trajanju od 10 mjeseci. Čak 200 učenika može ostvariti pravo na stipendiju, ali i mogućnost odrađivanja kvalitetne prakse u jednom od Valamarovih objekata i zapošljavanja u Valamar Rivijeri, koja se prepoznaje kao jedan od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.  

Stipendiranje učenika Valamar Riviera osigurava partnerskom suradnjom s Ministarstvom turizma. Obveza je svih stipendista da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju. U jednoj od atraktivnih destinacija Valamara – Poreču, Rapcu, Krku ili Dubrovniku – učenici imaju priliku odraditi kvalitetnu praksu, a poslije završetka školovanja stječu i pravo na zapošljavanje u Valamaru. Valamar svojim stipendistima iz kontinentalne Hrvatske osigurava i besplatan smještaj i hranu.

Ovim programom stipendiranja Valamar Riviera mlade u Hrvatskoj želi potaknuti i podržati u odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko-turistička zanimanja te osigurati kvalitetnije povezivanje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama širom Hrvatske. Kao vodeća domaća turistička kompanija Valamar Riviera ima obvezu podizanja ukupne kvalitete hrvatskog turizma, a time i kvalitete osoblja u ugostiteljstvu i turizmu.

Kako bi učenicima, nastavnicima i roditeljima predstavili program stipendiranja, timovi Odjela razvoja ljudskih resursa Valamar Rivijere prošloga su mjeseca počeli obilaziti srednje strukovne škole diljem Hrvatske. Dosad su vrlo uspješne i iznimno posjećene radionice održane u više od 25 gradova, uključujući Vukovar, Vinkovce, Osijek, Slavonski Brod, Đakovo, Županju, Poreč, Rabac, Opatiju, Bjelovar, Križevce i Dubrovnik.

Prednost je rada u Valamarue redovno uključivanje u stručna osposobljavanja i programe nagrađivanja te dugoročno povezivanje s poslodavcem preko statusa stalnoga sezonskog radnika s cjelogodišnjim primanjima i redovnim stažem. Valamar Riviera svojim zaposlenicima pruža mogućnost razvoja karijere nizom vrhunskih edukacijskih programa – od internog programa razvoja mladih potencijala u F&B zanimanjima do Valamar akademije koja Valamarovo osoblje priprema za specijalističke i voditeljske pozicije.