Unatoč najavi lošeg vremena, više od 400 trkača skupilo se na B2B Trailu Baška, a neki od njih na kraju su se i okupali u moru jer im se vrijeme, usprkos prognozama, ipak nasmiješilo.

U utrci je kao Valamar Running Team sudjelovalo čak 42 Valamarovih djelatnika. Naš Ivan Kajfeš osvojio je prvo mjesto u muškoj kategoriji na 15km te je ujedno postavio i rekord staze, dok je Valamar Running Team ekipno osvojio izvrsno drugo mjesto.

U Baški je tijekom vikenda od 10. do 12. svibnja bilo živahno jer su se timovi za utrku pripremali u okolici starta i na plaži, a bez imalo sumnje su uživali trčeći kroz krčki krajolik. Staze su naime, prolazile kroz raznolik teren, pa se trčalo uzbrdo i nizbrdo, čak i uz stado ovaca. Nakon sat vremena prvi natjecatelji su počeli stizati na cilj i okupljati se u baru Fortuna gdje je bio organiziran ručak i glazba uživo do kasnih poslijepodnevnih sati. Nakon što su proglašeni pobjednici za sve  kategorije, pojedinačno i timski, trkači su imali priliku poslušati predavanje „Preživjeti 1000 km Vijetnama!“. Naime, organizator B2B Trail Baška sudjelovao je u jednoj od najtežih utrka na svijetu pa je iz prve ruke svjedočio kako je stvarno bilo prijeći 1000 km Vijetnama i s kojim se sve neprilikama na tom putu susretao. Nedjeljna planinarska tura je, na žalost, otkazana zbog lošeg vremena.