Nevjerojatnih 2000 sudionika „okupiralo“ je Bašku od 12. do 14. listopada i uživalo u još jednom izdanju Baška Outdoor Festivala.

Festival je to koji posjetiteljima željnim sportskih programa na otvorenom nudi trail-trčanje, brdski biciklizam, planinarenje, penjanje na stijenama i adrenalinom ispunjen spust ziplineom. Središte događanja bio je Corinthia Baška Sunny Hotel (prijave, proglašenja, ručak, dodjela nagrade i expo zone), dok je cijela Baška pretvorena u veliki sportski poligon. Zbog sjajnih 2000 sudionika bio je to najmasovniji festival na otvorenom do sada. Zahvaljujući ovom festivalu koji je generirao 3500 ostvarenih noćenja Baška je prvi put u dugoj i bogatoj povijesti svog turizma ušla u krug destinacija u kojima se godišnje ostvari milijun noćenja. Festival nudi šest različitih sportskih aktivnosti: Krk’n’Roll

Night Ride, Krk’n’Roll MTB Maraton, Krk Island Trail, BOF Hike tour, penjanje na penjalištu Portafortuna i zipline.

Prvi dan obilježilo je otvaranje prijava za brdskobiciklističku utrku i trail-utrku i druženje u bistrou Funtana s glazbom uživo. Za najzagriženije i najambicioznije ljubitelje brdskoga biciklizma organizirana je noćna vožnja Krk’N’Roll Night Ride pa je 30-ak sudionika bicikliralo 10 km do Mjesečeva platoa te uživalo u pogledu na Bašku s 300-tinjak metara nadmorske visine.

Drugi je dan bio još bogatiji događanjima, a obje expo zone i više od 1500 sportaša na jednome mjestu koji se pripremaju za start odavali su dojam pravoga malog olimpijskog sela. U MTB expo zoni gosti su mogli isprobati nove modele bicikala i kupiti vrhunsku opremu za svoje „ljubimce“, dok su u trail expo zoni trkači mogli posuditi najnovije tenisice Adidas Terrex za trčanje. Iako su staze bile dosta zahtjevne, MTB i trail-trkači slažu se u jednom: pogled i krajolik bili su prekrasni. Uživalo se u suncu i prirodnim ljepotama. Osim trkača toga je dana 30-ak penjača odlučilo osvojiti stijene Portafortune. Poslijepodne su uz glazbeni program uslijedila proglašenja pobjednika trail-utrke, utrke MTB Krk’n’Roll i Husquarna Adria Series Bike pa ovom prigodom još jednom čestitamo našem Ivanu Kajfešu na prvom mjestu u trail-utrci srednje kategorije duge 15 km.

Prije večere u dvorani hotela zainteresirani su mogli poslušati predavanje „Preživjeti najtežu utrku na svijetu: 1000 km Vijetnama“ i pogledati projekciju „Alpinistička ekspedicija Aconcagua 2016./17.“. Nakon večere opuštalo se uz dobro društvo i živu glazbu.

Posljednji je dan festivala bio rezerviran za nešto opušteniji tempo. Stotinjak sudionika krenulo je u trail-turu dugu 8 km kroz kanjon Vrženica do jednoga od najljepših mjesta u Baški – uvale Vela luka koja je među deset najboljih plaža Hrvatske. Održan je i hike-tour s više od 200 sudionika. U opuštenom su ritmu sudionici toga srednje zahtjevnoga planinarskog pohoda prošli 12-kilometarsku rutu i pritom svladali uspon do jednoga od brojnih vidikovaca na 300 metara nadmorske visine.

Vidimo se sljedeće godine u Baški!