Baška outdoor objedinjuje nekoliko aktivnosti: penjanje, Female MTB, Trail, MTB 4 Islands i planinarenje.

Prirodne ljepote Baške nude idealnu scenografiju za različite vrste outdoor aktivnosti (mountain bike, pješačenje, planinarenje, trčanje, sportovi na vodi) te je sve veći broj turista koji uživaju u aktivnom odmoru. Ovaj gradić na prekrasnom otoku Krku nudi više od 90 km šetnica i biciklističke rute povezane s povijesnim i kulturnim lokacijama, što nam je dalo velik poticaj za razvijanje događanja i manifestacija poput Hiking weekend Baška, 4 islands MTB stage race i Krk treking & trail kampa, koji su Bašku smjestili među nezaobilazne destinacije za sve ljubitelje aktivnog i sportskog načina života. Upravo te bašćanske staze, kao i mnoge druge lokacije Baške, od 14. do 16. listopada bile su domom drugog izdanja Baška Outdoor festivala, vikenda ispunjenog aktivnostima za bicikliste, trkače, penjače, ali i sve one koji žele upoznati Bašku na potpuno novi način. Ovo izdanje Baška Outdoor festivala okupilo je gotovo 1000 sudionika, što je i više nego odlična brojka za duboku posezonu. Najveći je interes bio za trail dio natjecanja, a većina sudionika bili su domaći i slovenski rekreativci. Pobjede u glavnim kategorijama odnijeli su naši susjedi Slovenci.

Baška Outdoor Festival organizira se u suradnji s tvrtkom Outdoor.hr, zaduženom za trail dio te tvrtkom Adria Bike koja je organizirala mountain bike dio sastavljen od Female Only MTB kampa i Route to 4 Islands 2017. Također, planinarsko društvo Obzova pripremilo je planinarski izlet, a alpinistički klub Rijeka je posjetitelje vodio na penjanje na Portafortuni.

Kako bi posjetitelji mogli uživati u outdoor ponudi Baške na organiziraniji i sigurniji način, realiziran je projekt ˝Outdoor karte Baška – Punat – Stara Baška˝. Ove karte daju svima onima koji su željni istraživanja, temeljan pregled šetnica te planinarskih i biciklističkih staza Baške i okolnih područja, osiguravajući tako zabavniji i informiraniji pristup aktivnostima.