Valamar je razvio novi inovativni koncept pod nazivom Bed & Brunch koji donosi brojne novitete. Za najpovoljnije ljetovanje Valamar je tako razvio novi label Old Town Holiday u sklopu brenda Valamar Hotels & Resorts, te Sunny B&B u sklopu brenda Sunny by Valamar gdje gosti mogu uživati u produženom doručku ili brunchu uz raznovrstan izbor jela sve do 13 sati. U hotelu s Old Town Holiday oznakom goste očekuje i Champagne Breakfast & Brunch uz ponudu pjenušavih vina za vrijeme doručka i užine.

„Gostima nudimo doručak do 11 sati koji se nakon toga transformira u brunch s ponudom toplih predjela i jela kao što su pizza, tjestenina, burger station i sl. i koji traje do 13 sati. Isti smo  uspješno implementirali u Miramar Sunny Hotel & Residence u Rapcu i Valamar Rivera Hotel & Residence u Poreču, sa dva nivoa tih usluga sukladno njihovim brandovima. Gosti tako mogu koristiti jednu ili drugu uslugu ili obje usluge od 7 do 13 sati, što im daje slobodu organiziranja jutra i sredine dana. U sklopu tog koncepta, uz postojeće highlighte preuzete iz naših Mediterraneo restorana, dodali smo i neke nove kao „Istrian deli“ ili tematiziranu stanicu sa kavom te su u pripremi i još neki noviteti za sljedeću godinu“, naglašava Dario Kinkela, direktor Sektora hrane i pića.

 Valamar se vrlo kvalitetno pripremio za sezonu koja je ove godine svakako specifična s obzirom na situaciju na globalnoj razini. Veliki broj mjera tako se odnosi i na Valamarove hotelske restorane gdje su na buffet linijama instalirane pleksiglas barijere, osoblje dijeli topla jela direktno na tanjur gosta, odnosno gost više ne uzima hranu sam, a neka od hladnih jela se nalaze u zatvorenim monoporcijama (voćne salate, finger foof, deserti) koje gosti sami uzimaju. Svo osoblje u restoranu nosi maske, a kuhari koji dijele hranu i rukavice. Na ulazima se inzistira na dezinfekciji ruku, na svim buffet stolovima postavljeni su dezinficijensi, postoje podne oznake za usmjeravanje gostiju i distancu te se provodi i niz ostalih mjera u cilju minimiziranja bliskog kontakta osoblja i gostiju ili gostiju međusobno.