Nova školska godina na području Labinštine počela je uspješno i veselom viješću za učenike i njihove roditelje. Naime, u suradnji Grada Labina i Valamar Riviere organiziran je školski prijevoz za učenike rabačke podružnice Osnovne škole „Matija Vlačić“. Svakoga će dana mališani od 1. do 4. razreda sada sigurno putovati iz Rapca do njihove matične osnovne škole u Labinu gdje im je osiguran topli ručak i produženi boravak. Svi roditelji s djecom u boravku i te kako dobro znaju koliko ovakva inicijativa znači, zar ne?

Projekt su 21. rujna predstavili gradonačelnik Labina Valter Glavičić, ravnatelj škole Edi Juričić te direktor destinacije Rabac Sandi Sinožić i voditeljica korporativnih poslova Deana Stipanović. Prije službenog obraćanja učenici su za sve okupljene, u znak zahvale, pripremili prigodnu dječju predstavu.

Tom je prigodom ravnatelj Osnovne škole „Matija Vlačić“ Edi Juričić istaknuo: „Siguran i bezbrižan prijevoz učenika nam je izrazito važan. Omogućuje nam neometan rad tijekom cijelog dana, a vjerujem da i roditeljima i obiteljima naših učenika olakšava planiranje svakodnevnih obaveza i aktivnosti. Veliko hvala Gradu Labinu i Valamar Rivieri na inicijativi i financiranju tako važnog projekta za naše učenike, ali i cijelu zajednicu.

Moj je temeljni cilj poboljšanje kvalitete života u Labinu. Zajedno sa svojim timom očekujem da mladi ostanu u Labinu i da postanemo ugodan i bogat grad za kvalitetan život. U proračunu smo osigurali novac za besplatne udžbenike djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a do kraja godine djeca će imati mjesto u vrtiću ili jaslicama. Također je vrijedna investicija prijevoz učenika Osnovne škole Matije Vlačića, područne škole Rabac u produženi boravak u Labin. Valamar Riviera je naš partner koji svojim društveno odgovornim poslovanjem aktivno sudjeluje i uključuje se u život lokalne zajednice. Zahvaljujem ovim putem na uključivanju i financiranju prijevoza i vjerujem da će biti još mnogo zajedničkih projekata“, naglasio je gradonačelnik Labina Valter Glavičić.

Sve strateške inicijative Valamar Riviere imaju zajednički nazivnik, a to je društveno odgovorno poslovanje. Posebice se to odnosi na aktivno sudjelovanje i uključivanje u život zajednica u kojima poslujemo. Zato nam je iznimno drago što kroz jedan ovakav projekt možemo biti dijelom svakodnevice naših mladih generacija, njihovih učitelja i obitelji. Mališanima i njihovim učiteljima želimo još jednu uspješnu školsku godinu“, izjavio je Sandi Sinožić.