I za ovu smo školsku godinu osigurali sredstva za organizirani školski prijevoz učenika od 1. do 4. razreda Osnovne škole „Matija Vlačić“, podružnica Rabac.

Naime, mališani se iz Rapca voze do njihove matične osnovne škole u Labinu u kojoj im je osiguran topli ručak i produženi boravak, što je obradovalo učenike i roditelje koji rade i ne mogu otići kući poslije završetka nastave da bi bili uz svoje dijete. Prijevoz je organiziran svakoga radnoga dana: ponedjeljkom u 11.30, utorkom, srijedom i četvrtkom u 12.15 i petkom u 11.30.

„Ova će donacija omogućiti poboljšavanje kvalitete odgojno-obrazovnog rada na zadovoljstvo učenika i njihovih roditelja i škole kao odgojno-obrazovne ustanove. Organizacija sigurnog prijevoza učenika iznimno nam je važna, a vjerujem kako su i roditelji naših učenika zadovoljni jer taj prijevoz i njima olakšava planiranje svakodnevnih obaveza“, izjavio je ravnatelj Osnovne škole „Matija Vlačić“ Edi Juričić.

„Za naše je poslovanje izrazito važno aktivno sudjelovanje i uključenost u život zajednica u kojima poslujemo. Jako mi je drago što smo i ove godine podržali zaista važnu inicijativu koja zasigurno pomaže djeci, roditeljima i školi kako bi se bez dodatnih briga mogli posvetiti svojim svakodnevnim i školskim aktivnostima“, izjavio je direktor destinacije Rabac Sandi Sinožić.