Valamar Riviera postavlja trendove i predvodnik je razvoja biciklističkog turizma u Hrvatskoj, a ovaj je projekt još jedna potvrda prepoznatljivosti Istre kao odredišta za biciklistički turizam.

Valamar Diamant bio je baza prvoga službenog trening kampa i prvoga službenog međunarodnog predstavljanja novoosnovane i medijski trenutačno najzanimljivije biciklističke ekipe Bahrain Merida pro cycling team. Kamp je održan od 25. do 28. listopada, a uz bicikliste pristigli su i sportski direktori, liječnici, treneri, mehaničari, nutricionisti, menadžment i ostalo stručno osoblje kako bi započeli s planovima i pripremama za nadolazeću sezonu.

To je velika potvrda Hrvatskoj koja se poslije pojave utrke Tour of Croatia nastavlja odlično pozicionirati na svjetskoj biciklističkoj karti i kod vodećih biciklističkih timova, koji se odlučuju organizirati svoje trening kampove baš ovdje, umjesto u Mallorci ili drugim mediteranskim lokacijama. Razloga je više: od odlične infrastrukture, 3000 kilometara staza s visinskim razlikama i stupnjevima uspona idealnim za kvalitetan trening do izvrsnih sadržaja prilagođenih i gostima i sportašima (posebice kvalitetna prehrana i wellness sadržaji). Porečka rivijera postaje sve poznatija i kao novo odredište za biciklistički turizam, koje se može svrstati uz bok najjačim europskim destinacijama poput Francuske, Austrije i Njemačke.

Tu je činjenicu potvrdio i Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing:

Činjenica što je Bahrain Merida pro cycling team odabrao upravo naš hotel za bazu prvoga službenog trening kampa potvrda je kvalitete našega dosadašnjeg rada i poticaj za daljnji razvoj ponude biciklističkoga turizma koja će iskoristiti puni potencijal naših destinacija. Valamar Riviera postavlja trendove i predvodnik je razvoja biciklističkoga turizma u Hrvatskoj te ima ambiciju zadržati lidersku poziciju i u budućnosti. Naš brend Valamar loves bike već je niz godina prisutan na tržištu, a razvili smo šest specijaliziranih biciklističkih hotela koji nude najviše standarde usluga.“

U našem je hotelu 26. 10. održana i konferencija za novinare na kojoj se tim predstavio svjetskoj javnosti, a zbog toga su u Poreč, uz brojne hrvatske, stigli i novinari iz najpoznatijih sportskih redakcija poput Eurosporta, RTV Slovenije, Španjolske, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Italije, Francuske i ostalih zemalja. Tom je prigodom Ivan Črnjarić, jedan od osnivača utrke Tour of Croatia, otkrio i ekskluzivnu informaciju o sudjelovanju ekipe Bahrain Merida pro cycling team na utrci Tour of Croatia sljedeće godine, a predvodit će ih kapetan Vicenzo Nibali, jedan od najboljih biciklista današnjice.

Nibali je jedan od samo šest biciklista u povijesti koji je osvojio sva tri Grand toura jer je taj tridesetjednogodišnji Talijan uspio osvojiti Giro d’Italia (dva puta), Tour de France i Vuelta a Espana. Njegova snaga i brzina na usponima i brzinskim ispitima već su legendarni, a nadimak mu je „Shark of the strait“ ili kraće „Shark“. Uz Nibalija na popisu se nalaze i drugi talentirani vozači, također predstavljeni u Poreču: Ion Izaguirre, Joaquim Rodriguez, Heinrich Haussler, Grega Bole, Giovanni Visconti, Sonny Colbrelli, Luka Pibernik, Niccolò Bonifazio, Iván García Cortina, Ion Ander Insausti, Borut Božić, Javier Moreno, Ramunas Navardauskas, Ondrej Cink, David Per i drugi.

„Hvala na toplom gostoprimstvu. Odličan provod, fantastična hrana te uspješan trening kamp!“ – BahrainMeridaCycling – Twitter

Svi će utrke u novoj sezoni 2017. godine voziti na biciklima marke Merida, čiji su modeli u novim bojama i s timskim oznakama također svoju svjetsku premijeru imali upravo u Poreču i sve su novinare jednostavno oborili s nogu!

Valamar-Diamant-Hotel_pool_1

Kako i priliči pravim domaćinima, domaćim i inozemnim novinarima pripremili smo poseban program od razgledavanja Poreča uz stručnog vodiča preko biciklističkih tura po Poreštini do agroturističkog središta Jadruhi, gdje su uživali u domaćim specijalitetima pršutu, ombolu, domaćim istarskim kobasicama i ovčjem siru.

Biciklisti su se uz svakodnevne timske obaveze koristili i sadržajima hotela Valamar Diamant – trenirali u modernom fitnessu s više od 30 sprava za vježbanje (Technogym), rekreativno igrali košarku i mali nogomet ili se jednostavno odmarali uz unutarnji bazen ili u baru u predvorju hotela. Vjerujemo da im je Poreč ostao u stvarno dobrom sjećanju i veselimo se sljedećem susretu već iduće godine!

 

„Tim je prva tri zajednička dana proveo u prekrasnom hotelu Valamar Diamant koji nudi usluge i terene za profesionalne sportaše, predivnu spa zonu s bazenom i modernu teretanu u kojima smo uživali.“ – David Per (Slovenija)