Poreč je dobio prvi sustav javnih bicikala zahvaljujući suradnji naše kompanije i hrvatske tvrtke Sustav javnih bicikala.

Direktor tvrtke Krešimir Dvorski opisuje suradnju:

„Poreč Bike Share nam je jedan od najvažnijih projekata nakon prve četiri godine poslovanja jer ćemo vidjeti koliko na rezultate projekta utječe i sam naručitelj. Naši partneri već sada pokazuju velik interes da vlastitim resursima, kanalima komunikacije, angažmanom djelatnika i na sve druge načine u što kraćem vremenskom roku doprinesu brzom omasovljenju korisnika usluge. Poreč je jedna od perjanica hrvatskog turizma, a u kontekstu cikloturizma, predvođena Valamarom, vjerojatno i najrazvijenija domaća cikloturistička destinacija i na tome vam od srca čestitamo! Valamar je prvi prepoznao sve prednosti sustava nextbike i vjerujemo da će ovaj primjer slijediti drugi gradovi i općine u Istri.

Kao kompanija koja intenzivno unapređuje razvoj destinacija, nismo nimalo dvojili o ovom projektu. Naručili smo opremu i omogućili površine za postavljanje stanica, komunikacija prema krajnjim korisnicima odvija se preko svih naših raspoloživih kanala, a svi PEC djelatnici i osoblje na recepciji educirani su za pružanje osnovnih uputa za korištenje sustava. Sustav je nazvan Poreč Bike Share kako bi se postigla prepoznatljivost destinacije unutar mreže gradova s razmjenom bicikala te je kreiran i poseban vizualni identitet. Također, ovo nije usluga samo za naše goste, već i za stanovnike Poreča koja će im omogućiti da brže, povoljnije i jednostavnije stignu od točke A do točke B, okrepljujući pritom tijelo i dušu, a složit ćete se da to nema cijenu.

Sustav javnih bicikala d.o.o. hrvatska je tvrtka osnovana 2013. te je od početka licencirani partner tvrtke Nextbike GmbH, geografski najrasprostranjenijeg pružatelja usluga sustava razmjene bicikala sustava u 25 zemalja na četiri kontinenta i više od 120 gradova svijeta. Jednom kada se registrirate, za simboličan iznos godišnje članarine biciklima nextbike možete se koristiti u svih 120 gradova. U Hrvatskoj već sada ima 20 000 registriranih korisnika (u 15-ak gradova i općina) koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz u gradu. Svake godine tvrtka u suradnji s udrugom Sigurnost u prometu organizira besplatne edukacije Škola bicikliranja 18+ za odrasle bicikliste, među kojima velik broj nema vozačku dozvolu A ili B kategorije (i stoga su rizična skupina u prometu). Cilj je škole smanjivanje broja stradalih u prometu i povećanje razine tolerancije među svim dionicima u prometu, a naglasak je na poznavanju prometnih propisa.

Pozvao bih sve lokalne institucije na zajedničku organizaciju Škole bicikliranja 18+ s ciljem prevencije stradavanja u prometu na području Istre. Mi ćemo koordinirati sve pripremne aktivnosti i možemo je održati već ovoga ljeta ili početkom jeseni“, ističe Dvorski.

Zahvaljujući ovoj suradnji, u Poreču ćemo se nakon prve sezone moći uspoređivati s turističkim odredištima na Mediteranu poput Malte, Cipra ili naših gradova koji su otprije uveli sustave razmjene bicikala (Šibenik, Zadar, Makarska i Umag). Poreč također ima i značajan broj biciklističkih staza, odnosno asfaltiranih putova i off-road staza za ljubitelje brdske vožnje, te prednjači prema broju hotela namijenjenih biciklistima (bike friendly), a tu je i Rabac s nenadmašnom ponudom aktivnog odmora za bicikliste.

Bicikliranje apsolutno nije jednogodišnji sezonski trend, ono je i budućnost hrvatskog turizma. Bicikl je vječita inspiracija jer asocira na djetinjstvo, budi vedrinu i osjećaj slobode. Uostalom, jeste li ikad vidjeli biciklista koji djeluje nervozno poput vozača automobila dok čeka zeleno na semaforu? Za kraj pozdravljam sve čitatelje u duhu našega slogana: ‘Sjedni i vozi!’“, zaključuje Dvorski.