Prošloga je mjeseca otvoren Bike Center Rabac, dio ponude Valamar Girandella Resorta 4*/5* koji predstavlja vrhunsko biciklističko odredište namijenjeno profesionalnim i rekreativnim biciklistima i aktivnim obiteljima.

Bike Center Rabac, novo omiljeno odredište svih ljubitelja biciklizma, razvijen je u suradnji s našim partnerom Via Tempora (Brand Cycle Croatia) i slovenskim konzultantima Alliance ASE te u partnerstvu s njemačkim proizvođačem Cube. Centar je namijenjen prije svega lokalnoj zajednici, našim gostima i ostalim gostima u destinaciji, a ulaz se ne naplaćuje. Novootvoreni Bike Centar Rabac površine je 300 m2 , a Bike Skills Park trenutno broji 20 km staza.

Bez obzira pripadate li pasioniranim ljubiteljima aktivnog života i biciklizma ili ste bliže skupini koja uživa u rekreativnom bicikliranju u prirodi, preporučujemo da prvom prigodom posjetite Bike Centar Rabac jer ćete na jednom mjestu pronaći sve sadržaje koje biciklisti trebaju:

  • BIKE SKILLS PARK s poligonom za treniranje, četiri singletrail staze i dvije flow loop staze različitih težina.
  • BIKE SHOP u kojemu možete kupiti visokokvalitetne brdske, cestovne i trekking bicikle marke Cube, opremu, napitke i dodatke prehrani.
  • BIKE RENT nudi najam visokokvalitetnih mehaničkih i električnih brdskih, cestovnih i trekking bicikala marke Cube i dodatne opreme.
  • BIKE SERVIS profesionalno će servisirati sve vrste bicikala.
  • TRANSFER: kombi s nosačima za bicikle i prikolice za bicikle, nosivosti od 20 do 45 bicikala.
  • BIKE STORAGE ROOM: sigurna prostorija za skladištenje bicikala pod videonadzorom za goste Valamarovih objekata.
  • BIKE WASH: prostor za pranje bicikala.
  • PROGRAMI: biciklistički izleti za sve vrste biciklista, bike&boat ture na obližnje otoke, obiteljske ture, škole biciklizma za početnike i programi za naprednije vozače.

Odlučite li iskušati svoje vještine u Bike Skills Parku, imajte na umu nekoliko važnih pravila na koja će vas, uostalom, i podsjetiti osoblje u Centru i ploča s prikazom staza i pravilima ponašanja postavljena na ulazu u park: vožnja je na vlastitu odgovornost, a kaciga je obvezna. Tu ćete pronaći šest staza različite zahtjevnosti, podloge i nagiba te Pump Track, kružni poligon za treniranje.

Cikloturizam čini temelj destinacijske strategije Valamara i stoga se u našem portfelju nalazi i sedam specijaliziranih biciklističkih hotela koji nude najviše standarde usluga biciklističkim gostima.

Krema svjetskoga brdskog biciklizma u Rapcu

Profesionalna biciklistička momčad Cannondale Factory Racing Team od 14. do 23. kolovoza boravila je na pripremama u Istri jer u destinaciji i novootvorenom Bike Centru Rabac bruse formu za finale MTB World Cupa u Italiji i Svjetsko prvenstvo na koje putuju u daleku Australiju. Ovaj tim pripada samoj kremi svjetskoga brdskog biciklizma, a jedan je od članova i Manuel Fumić, vozač hrvatskog porijekla i jedna od najvećih zvijezda brdskoga biciklizma uopće. Manuel je s nama podijelio dojmove i otkrio zašto su među svjetski poznatim biciklističkim destinacijama odabrali upravo Rabac za pripreme:

„U potrazi za svježim i novim izazovima odabrali smo Rabac jer baš on nudi motivaciju koja je potrebna meni i mom timu da pripreme iskoristimo za ostvarivanje cilja. Osim vrhunskih biciklističkih staza i iznimno povoljne klime, Rabac nudi odličnu gastronomsku ponudu i brojne sadržaje za opuštanje, što nam je važno za kvalitetne pripreme. Drago nam je što smo odličnom komunikacijom sa stručnim timom Valamara i Bike Centra Rabac uspjeli osigurati idealne uvjete za završetak priprema.“