Crna ovca kao festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta ove se godine vraća u svoj zavičaj, u Bašku na otok Krk. Ovogodišnja će se Crna Ovca održati  diljem cijele Baške od 12. do 14. svibnja u organizaciji tvrtke Studio Conex te sponzora domaćina Općine Baška i Turističke zajednice općine Baška, uz Valamar Rivijeru kao glavnoga sponzora partnera.

U novom izdanju Crne ovce pripremljen je i uvodni program koji kreće s početkom mjeseca svibnja pod nazivom „Crna ovca warm-up“ i predstavlja gastronomsku prezentaciju autohtone otočne ponude u Corinthia Baška Hotelu i kampu Bunculuka. Vrhunac je ovogodišnjega programa tijekom vikenda od 12. do 14. svibnja kada se otvara izložba fotografija Briana Rašića posvećena Davidu Bowieju, a potom slijedi koncert zagrebačke skupine Jinx. Tu su još i jedriličarska regata u klasi optimist Corinthia cup, novinarsko natjecanje u spravljanju janjećega kotlića, predavanje Korada Korlevića, kazališna predstava Teatra Exit iz Zagreba, brojna ulična predstavljanja baštine i običaja otoka Krka i – za kraj – koncerti iznimno popularnih The Beat Fleeta i Leta 3.

Istodobno će se posjetitelji moći pridružiti i planinarskim i biciklističkim turama u okolici, poletjeti u balonu iznad Baške tijekom održavanja regate ili se okušati u spravljanju autohtone tjestenine valcića.

Mile Pavlica, destinacijski direktor Valamar Rivijere za otok Krk kaže kako se Valamar Riviera rado financijski uključila u organizaciju Crne ovce, ali promocijom i lokacijama koje je Valamar dao na raspolaganje.

Valamar Riviera snažno je prisutna na otoku Krku poslije pripajanja Hotela Baška i veliko nam je zadovoljstvo što smo pomogli da se Crna ovca vrati u Bašku. Riječ je o poznatom bašćanskom brendu i prilici da pomognemo jačanju ponude destinacije. Crna ovca gostima nudi idealan paket: događaj s neiscrpnom ponudom sadržaja za sve uzraste.

Tijekom cijele godine u bistrou Funtana (Corinthia Baška Hotel) te objektu bistro & lounge Boneta (Naturist Camping Bunculuka) nudit će se janjeći jelovnik Crna ovca uz poseban obabir vina Crna Ovca.

FOTO:Na konferenciji za medije sudjelovali su i Zoran Prodanović Prlja i Damir Martinović Mrle iz riječke grupe Let 3.