30. Europski kongres veterinarske dermatologije održan krajem rujna u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik obilježio je početak još jedne očekivano uspješne kongresne sezone u Valamarovim hotelima na Babinom kuku, čime je još jednom potvrđen veliki interes za organizacijom poslovnih događanja na jugu Hrvatske.

Netom završena konferencija u organizaciji Europskog udruženja veterinarske dermatologije i Europskoga koledža veterinarske dermatologije okupila je više od 700 sudionika te 34 izlagača s područja cijele Europe.

Početkom listopada hotel Valamar Lacroma Dubrovnik bio je domaćin petodnevne konferencije Ocean Optics, čiji je glavni sponzor NASA, dok je konferencija okupila više od 400 sudionika iz cijeloga svijeta.

EANS-ova konferencija s temom „Europski tečaj neurokirurgije“ okupit će na Babinom kuku više od 250 sudionika od 13. do 18. listopada, dok će od 10. do 19. studenoga hotel Valamar Lacroma Dubrovnik biti domaćin konferencije Međunarodne komisije za zaštitu atlantskih tuna (ICCAT) na kojoj će se dogovoriti kvote za izlov atlantskih tuna za sljedeće razdoblje. Na konferenciji će se okupiti više od 600 sudionika te predstavnici svih 48 zemalja članica, a organizira se u suradnji ICCAT-a i Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede.

„Navedena događanja tek su dio onoga što nas očekuje u narednim mjesecima. Osim hotela Valamar Lacroma Dubrovnik, novoobnovljeni Valamar Argosy Hotel svojim je novim sadržajima i uslugama privukao poslovne grupe mahom iz financijskog sektora poslovanja, što se izvrsno uklapa u dugoročnu strategiju poslovanja Valamara“, ističe Marilka Tovarac, voditeljica odjela MICE prodaje u dubrovačkoj podružnici Valamar Riviere.

Valamar Collection Dubrovnik President Hotel već tradicionalno privlači korporativne grupe iz Europe, s naglaskom na kontinuirani rast interesa američkoga tržišta. Od eminentnijih događanja održanih ove godine svakako se ističe McKesson Incentive, koji je bio razlog okupljanja 300 proizvođača farmaceutske opreme u rujnu, ali i incentive njemačkog trgovačkog lanca EDEKA koji će svojim događanjem u Dubrovniku u listopadu okupiti 450 sudionika.

Bogata kongresna jesen – MICE sezona u Istri i na Krku

Početak rujna označio je rani početak kongresne sezone u Valamarovim hotelima sjevernoga Jadrana. U Poreču je tako već održan 13. Kongres biatlona u organizaciji IBU-a, koji je u našim objektima na sjeveru okupio sudionike iz rekordnoga broja zemalja Europe i svijeta.

Sredinom mjeseca u hotelu Valamar Diamant u Poreču održan je 13. Hrvatski biološki kongres na kojemu se okupilo 400-tinjak sudionika.

Na Krku u hotelu Valamar Koralj održan je skup Hrvatskoga genetičkog društva, a u listopadu nas u istoj destinaciji očekuje HUMS – skup Hrvatske udruge medicinskih sestara koja godinama posjećuje hotel Corinthia Baška.

Istodobno se u Poreču održava druga konferencija HOW (Hotel Operations Weekend) koja okuplja sve predstavnike hotelijera hotelskih operacija iz cijele Hrvatske. Mjesto je ovogodišnje konferencije Valamar Collection Isabella Island Resort. Nakon konferencije HOW otok Sv. Nikola i Valamar Collection Isabella Island Resort ponovno će ugostiti Atlantic grupu i njihov Annual management meeting s više od 300 sudionika.

Sredina mjeseca u Rapcu u TFL Bellevue Resortu rezervirana je za TUI Global P&P Conference. Riječ je o najvažnijoj godišnjoj konferenciji prodaje i menadžmenta turoperatora TUI-ja na kojoj će biti prisutno više od 300 sudionika, među kojima i izvršni direktor TUI grupe g. Fritz Joussen.

Nakon ove konferencije Rabac i Valamar Collecion Girandella Resort postaje domaćin 16. Kongresa HLZ-a – Hrvatskoga društva medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja. U isto se vrijeme u Poreču otvara 6. Mediteranska konferencija o morskim kornjačama u hotelu Valamar Diamant.

Prema najavama zimski će period biti također dobro posjećen uz brojne seminare, motivirajuće kongrese i događaje. U destinaciji Poreč u prosincu će biti otvoreni hoteli Valamar Diamant te Valamar Riviera, dok su vrata rabačkoga hotela Valamar Sanfior Hotel & Casa otvorena tijekom cijele godine.