Kao i prethodnih godina, brojni su gosti došli iz Njemačke, što samo dodatno potvrđuje kvalitetu našeg Oktoberfesta koji organizacijom i sadržajima ne zaostaje za bavarskim festivalom

Događanje koje je obilježilo rujan u Poreču svakako je četvrto izdanje Oktoberfesta by Valamar! Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamar Rivijeri i Franco Palma, dugogodišnji predsjednik Uprave tvrtke Rivijere (danas Valamar Riviera d.d.), zajedničkim su snagama „zakucali pipu na pivsku bačvu“, otvorivši tako ovogodišnji Oktoberfest by Valamar u prepunom i bogato dekoriranom šatoru.

Svi ljubitelji dobroga piva, „jačih“ mesnih jelovnika i originalne atmosfere Oktoberfesta devet su dana uživali u jedinstvenoj atmosferi tradicionalne bavarske zabave u mediteranskom okruženju Lanterne.

Oktoberfest by Valamar nije tek još jedna pivska manifestacija u nizu, nego pravi tradicionalni bavarski festival piva. Gosti iz Njemačke i Austrije prepoznali su kvalitetu Oktoberfesta by Valamar koji organizacijom i sadržajima ne zaostaje za originalnim bavarskim festivalom i stoga se mnogi redovito vraćaju kako bi uživali u vrhunskom pivu iz krigla od litre (tzv. mass pivu) i omiljenim kobasicama s kiselim kupusom ili drugim bavarskim specijalitetima.

Sve veći broj skupina gostiju iz Njemačke i Austrije nerijetko dolaze i u tradicionalnim bavarskim nošnjama. Upravo je to posebnost našeg izdanja Oktoberfesta jer pri organizaciji posebnu pozornost pridajemo i najmanjem detalju – od izgleda šatora, načina točenja i serviranja piva, ponude originalnih bavarskih specijaliteta i bendova uživo koji za ovu priliku dolaze iz Austrije i Njemačke te, naravno, izgleda osoblja. Naši konobari i konobarice obučeni u tradicionalne kostime oduševili su mnoge goste, koji jednostavno nisu mogli odoljeti a da se ne fotografiraju s njima.

 

OKTOBERFEST U BROJKAM

4. izdanje

9 dana trajanja

Popilo se više od 6300 litara piva

Pojelo se više od 650 pereca

Oktoberfest su s ponosom promovirali i naši zaposlenici

Oktoberfest su s ponosom promovirali i naši zaposlenici

Iako vrijeme nije bilo naklonjeno organizatorima, večer otvorenja se pokazala najboljom i najposjećenijom dosad, a odličnu atmosferu koja je vladala prepunim šatorom dodatno je začinio fantastični bend Die Lauser, koji je cijelu večer svirao bez prestanka. Osim Die Lausera nastupali su još Jungen Südsteirer, Dirndl Rocker, Granaten i Alpencasanovas. Plesni je podij bio neprestano pun, a u pravom duhu Oktoberfesta neki su gosti čak zaplesali i na stolovima na sveopće oduševljenje prisutnih. Osim brojnih pozitivnih komentara naših gostiju, uspješnost potvrđuju i same brojke koje nam daju zaključiti da je četvrto izdanje bilo i najuspješnije do sada. Uz brojne goste koji su ovih dana posjetili Oktoberfest šator, posebno bi izdvojili veselo društvo s najslušanije istarske radijske postaje „Radio Istra“, koje je iskoristilo priliku te su proslavili 25. rođendan nazdravljajući pivom u nezaboravnom okruženju.

Tim zaslužan za montažu šatora

Tim zaslužan za montažu šatora