Četiri pozornice, četiri dana, kul bendovi, sunce, plaža i more, vruće raspoloženje i oduševljeni posjetitelji i stanovnici Baške.

Nekoliko je dana Baška živjela i poskakivala uz glazbu Brass Palmasa, festivala koji slobodno možemo nazvati mini izdanjem Woodstocka za ljubitelje limene glazbe, odnosno puhačkih instrumenata, na kojem bendovi sviraju tradicionalnu i modernu limenu glazbu, folk glazbu (ne, nemojte je miješati s turbofolkom) ili tradicionalnu plesnu glazbu. Naime, Valamarovi objekti u Baški na otoku Krku su od 26. do 29. rujna ugostili zaljubljenike u puhačku glazbu koji su uživali u izvedbama više od 2000 mladih glazbenika puhačkih instrumenata.

Na raznim mjestima uz plažu, šetnicu, na ulicama i u skrivenim kutcima Baške čula se glazba. Bila to tuba ili piccolo, bez obzira na veličinu instrumenta i dob glazbenika, na to koliko se vježbalo i gdje, svi su puhači svirali zajedno, a plaža je poskakivala u veselim ritmovima. Nakon veselih tonova na plaži, sudionici ovogodišnjeg Brass Palmasa zajedno su prošetali ulicama Baške.

Treće izdanje festivala Brass Palmas očekuje vas od 24. do 27. rujna iduće godine!