U 2016. godini sklopili smo 630 ugovora za stalne sezonske poslove, što predstavlja povećanje za više od 70 % u odnosu na 2015. kada je takvih ugovora bilo 364, čime se potvrđuje interes i zadovoljstvo radnika takvim statusom, a sada stalni sezonci dobivaju i dodatne mogućnosti.

Početkom prosinca u Valamar Rivijeri zaživio je još jedan program posvećen sezonskim djelatnicima, koji su za kompaniju posebno vrijedni. Riječ je o programu Valamar +3, a implementacija se odnosi na sve destinacije u kojima poslujemo. Taj se program nadovezuje na trenutačno važeću mjeru Vlade RH kojom se stalnim sezonskim djelatnicima omogućuje produljeno mirovinsko osiguranje za razdoblje u kojemu ne rade. Program Valamar +3 nudi jedinstvene pogodnosti koje se nude našim stalnim sezoncima i želimo ih posebno istaknuti:

  • siguran rad i zaposlenje najmanje 9 mjeseci tijekom turističke sezone
  • stabilan radni status, cjelogodišnji mirovinski staž i prihodi za minimalno tri naredne godine
  • mogućnost uključivanja u sve programe nagrađivanja, promocija, edukacija i razvoja karijere tijekom duljega razdoblja razdoblje rada
  • zaštita zdravlja preko preventivnih sistematskih pregleda
  • uspješno rješavanje kreditnih i ostalih financijskih potreba u bankama koje su partneri Valamar Rivijere po povoljnijim uvjetima, a zbog stabilnijeg ugovornog odnosa.

Inače se iz programa Valamar +3 predlažu radnici za sklapanje ugovora na neodređeno vrijeme pa je samo od početka ove godine 17 stalnih sezonaca dobilo takav ugovor.

U drugoj je polovini godine u svim našim destinacijama Sektor ljudskih resursa održao 30 prezentacija kojima je promovirao status i dobre prakse ugovora za stalne sezonce.  Prezentacije je slušalo 1646 sezonskih radnika, a oko 1000 radnika iskazalo je interes i želju za statusom stalnoga sezonca.

StalniSezonci_14