Hotel Valamar Diamant u veljači je ugostio šestu po redu Porečku briškuladu. Turnir u popularnoj briškuli pod pokroviteljstvom Grada Poreča i naše kompanije okupio je 41 par igrača iz Istre i Slovenije te s otoka Cresa.

Dok su svi polufinalisti nagrađeni medaljama i utješnim nagradama (tri kilograma ombola za drugo, tri kilograma vratine za treće te tri kilograma kobasica za četvrto mjesto), pobjednici Miko Kućica i Tarčižio Mužić na Cres su se vratili s domaćim pršutom teškim čak osam kilograma.

Svi su se sudionici turnira družili i na zajedničkoj večeri u hotelu Valamar Diamant i izjavili kako s nestrpljenjem očekuju turnir sljedeće godine.


Briškula

Briškula (tal. briscola) talijanska je kartaška igra raširena u Istri i ostalim hrvatskim primorskim krajevima. Igra se talijanskim kartama zvanim trieštinke (triestine, triještine). U snopu (u dijalektu: mac) ima 40 karata u četirima bojama: kope, špade, baštoni i dinari. Obično se igra u četvero, tj. po dva para, ili rjeđe u šestero, a može se igrati i u dvoje ili troje.