S prvim danom srpnja počelo je i četvrto izdanje Poreč Open Air Festivala. Jedan od najboljih ljetnih festivala počeo je fantastičnim novim Cabaret Showom cirkuske družine Circus in the City na ljetnoj pozornici na Rivi.

Žongleri i plesači na svili oduševili su gledatelje, a tako će biti i svakog ponedjeljka tijekom cijelog ljeta. Zabava se zatim preselila u prekrasan ambijent Ville Polesini gdje se gledao kino-hit „Aquaman“. U sklopu Open Air Cinema posjetitelje u Villi Polesini i na livadi kod Lungomare svaki dan očekuju projekcije filmskih hitova.

Jedan od noviteta ovog festivala je i Beats & Bites program koji je drugog dana festivala u vrtu Ville Polesini otvoren nastupom Vande Winter uz pratnju Igora Geržine dok su sljedeća dva izdanja protekla uz odličnu glazbu koju su izveli Zsa Zsa Acoustic i Matija Cvek Trio.

Na istom mjestu nas kroz još nekoliko utorka očekuju nastupi poznatih imena glazbene scene  poput Vesna Pisarović Tria, The A!, Mie Dimšić te Ive Smojver.

Svaki četvrtak je posvećen najmlađima koji su u parku ispred dvorca u Valamar Collection Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola uživali u Balu princeza koji ih je odveo u zanimljiv svijet Alise u zemlji čudesa.

Nedjelja je rezervirana za obiteljski zabavno – edukativni program Istra Inspirit u kojem će svi okupljeni imati prilike saznati tko su nestašni patuljci zvani Macmalići, kako su morske sirene doplivale do otoka Sveti Nikola, koga su to gusari opljačkali i tko su bili Veli Jože i div Dragonja – sve to, ali još i puno više.

Od 31. kolovoza do 7. rujna sve posjetitelje očekuje i već poznati Tunalicious Street Food Festival koji će porečku Rivu pretvoriti u omiljeno mjesto svih ljubitelja specijaliteta od svježe tune. I za vrijeme ovog festivala nastupat će razni glazbenici, a posebno se ističu grupe Pavel i Silente koje će na porečkoj rivi svirati u subotu, 7. rujna.

Tijekom četiri festivalska dana u rujnu, svi ljubitelji dobre hrane na World Platesu imat će priliku kušati specijalitete iz različitih krajeva svijeta s posebnim naglaskom na američku, talijansku, meksičku i istarsku kuhinju. Program će pratiti nastupi vrhunskih izvođača poput Scifidelity Orchestra, The A!, The Janitors i The Blondes, a glazbena legenda Bajaga i Instruktori 14. rujna upotpunit će glazbeni program svojim nastupom na porečkoj Rivi.

Festival organizira Valamar Riviera u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Porečom, TZ Grada Poreča, TZ  Istarske županije, Hrvatskom turističkom zajednicom i tvrtkom MPG te brojnim drugim sponzorima i partnerima.