I drug put ove godine, od 2. do 7. kolovoza rapski Kantuni oduševili su goste i stanovnike Raba. Iako je kiša poremetila planove prvog dana, interes je bio toliki da su organizatori sve posjetitelje nagradili još jednim, dodatnim danom programa, u kojem su svoj nastup imali izuzetna vokalistica Ivana Galić i sjajni gitarist Darko Horvat, i na najbolji mogući način nadoknadili gubitak prve večeri zbog kiše.

Mnogobrojni gosti uživali su u nastupima vrhunskih izvođača i jedinstvenom ugođaju diljem Raba, u prekrasnom mediteranskom parku Dorka koji je nosio naziv Kantun svjetla, šarmantnoj gradskoj Pjaceti pod imenom Kantun susreta i tajnovitoj Mahačevoj vili koja je za ovu prigodu nazvana Skrivenim kantunom. Na Kantunima su nastupile i mlade nade hrvatske pjevačke scene Ana Bustruc i Nina Herr te Matej Mudrovčić Mudri, a možemo reći da je i otok Rab u Dejanu Kureliću, muškoj vokalno-gitarskoj polovici sjajnog akustičnog Dua Mellon, imao svojeg predstavnika na kolovoškim Kantunima.

Uz Dejana, žensku polovicu jednog od najugodnijih iznenađenja glazbenog dijela Kantuna čini izvrsna Severina Popov (vokal, ukulele, kazoo). Naime, ovaj uigrani riječko-rapski glazbeni dvojac svojim je izvedbama i biranim folk-rock repertoarom oduševio brojnu publiku i u Mahačevoj vili i na Pjaceti. Organizaciju ovog magičnog rapskog događanja potpisuje agencija G.A.D. produkcija, a naša je kompanija ponosni sponzor.