Nastupom talijanskog glazbenika Enrica Marije Milanesija završio je osmi Baška International Guitar Festival, koji je ove godine oborio rekorde posjećenosti. Na pozornici u magičnom kompleksu sv. Lucije i na bašćanskoj Staroj rivi izmjenjivala su se poznata imena glazbene scene.

BIG su otvorili hrvatski fingerstyle genij Damir Halilić Hal,  svjetski poznat gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski, a iste je večeri između njihovih koncerata umjetnik i glazbenik Ivan Petričić Smoothead svim okupljenima prezentirao svoje unikatne cigar box gitare. Jedan od najzanimljivijih izvođača ovog gitarističkog susreta svakako je bio Frano Živković, 15-godišnji glazbenik iz Rijeke, koji je održao više od 200 koncerata po Europi. Nastupio je i Marko Ramljak, violinist jednog od najvećih hrvatskih glazbenih imena, Gibonnija, opatijski acoustic duo The Blonde i mnogi drugi, a posjetitelji su imali priliku pogledati i film “Črni Kastavac” redatelja Igora Modrića, o blues glazbeniku Jerryju Ricksu koji je ostavio dubok trag na živuće legende blues glazbe.

Organizaciju ovog događanja potpisuju Turistička zajednica općine Baška i udruga Hal, dok naša kompanija ugošćuje izvođače.