Rabac je četvrtu godinu za redom bio domaćin atraktivne brdskobiciklističke utrke Valamar Terra Magica, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj domaćih i stranih natjecatelja.

Pod sloganom „Where the hills meet the sea“ 190 natjecatelja se tijekom vikenda 16. i 17. rujna, okušalo na izazovnoj stazi cross-country maratona, a uz podršku publike i navijača prvo mjesto u ženskoj kategoriji pripalo je domaćoj natjecateljici Gorani Težak (Adrenalina MTB Team), dok je među muškarcima najbrži bio Lukas Islitzer (Craft Rocky Mountain Factory). Staza duga 60 kilometara i s 1463 metra uspona natjecatelje je vodila dinamičnim biciklističkim putovima u okolici Rapca i Labina, a zahtjevnu stazu dodatno su otežali nepovoljni vremenski uvjeti. Iako je pljusak stao pred sam početak utrke koja je startala ispred Bike Centra Rabac, obilna kiša koja je padala cijelog vikenda na pojedinim dijelovima staze napravila je lokve i blato, što je dodatno začinilo utrku. Za rekreativne natjecatelje na raspolaganju su bile i dvije manje zahtjevne staze – kraća u dužini od 20 kilometara i 630 metara uspona te duža od 40 kilometara i 1040 metara uspona.

Paralelno s glavnom utrkom, u nedjelju je ispred hotela Valamar Sanfior na rabačkoj rivi i na obali uz Valamar Girandella Resort održan i MTB Trial show u kojem je glavnu ulogu imao Matija Britvec, najpoznatiji hrvatski natjecatelj u toj disciplini koji je okupljene gledatelje oduševio atraktivnim trikovima na biciklu.

Organizaciju utrke potpisuje klub Klub brdskog biciklizma i ekstremnih sportova Adrenalina, dok su glavni sponzori Turistička zajednica Labin – Rabac i Valamar Riviera.

Za prvu godinu iznimno smo zadovoljni kako smo se snašli u organizaciji jedne ovako zahtjevne utrke jer ovo nije naš teren. Posljednjih smo se mjeseci upoznavali sa stazom i stvarali neke dodatne dionice kako bi utrku učinili što ljepšom i sigurnijom za natjecatelje. Iako nam vremenski uvjeti zadnjih dana nisu bili naklonjeni, unatoč kiši i blatnim stazama sve je prošlo kako smo planirali. To su nam najbolje potvrdili brojni osmjesi zadovoljnih natjecatelja u cilju. Ovogodišnja utrka tek je završila, a mi već radimo planove za sljedeće izdanje, što me jako veseli“, izjavio je poslije završetka Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline, direktor utrke Valamar Terra Magica.

Bilo je pravo zadovoljstvo biti dijelom jednoga kvalitetnog sportskog natjecanja te ovom prigodom čestitam svim natjecateljima, ali i organizatorima na sjajno odrađenom poslu. Navijanje, zabava i pravi sportski duh obilježili su vikend iza nas te se već sada veselimo novom izdanju. U Valamar Rivieri nastavit ćemo i dalje ulagati u razvoj biciklističke infrastrukture i usluga te poticati organizaciju različitih sportskih manifestacija kojima destinacije dobivaju dodatnu vrijednost posebno u predsezoni i posezoni“, istaknuo je Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamaru.