Izdanje vodiča Gault&Millau Croatia za 2019. godinu predstavljeno je 8. ožujka u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade Zagreb. Ujedno je to bio i najveći skup hrvatskih kuhara u sklopu kojeg su dodijeljeni i godišnji Gault&Millau trofeji te proglašen chef godine.

Svi su s nestrpljenjem očekivali vodič kako bi vidjeli broj osvojenih toka, odnosno kuharskih kapica G&M-a. Ključ ulaska u ovaj prestižni vodič vrlo je jednostavan, a to je isključivo i samo kvaliteta. Moto kojim se vodi redakcija Gault&Millau jest „Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni”. Svaki restoran može dobiti od jedne do pet kuharskih kapica, što je slučaj i u Hrvatskoj. Našu su kompaniju predstavili vrhunski chefovi Ivan Ergović i Goran Hrastovčak (à la carte restoran Spinnaker) i Mario Postružin (premium à la carte restoran Miramare), zahvaljujući čijem se trudu Valamar i našao na stranicama vodiča. Inače, Gault&Millau jedan je od dva najprestižnija svjetska gastronomska vodiča, a jedini ima izdanje za Hrvatsku.

Na fotografiji (s lijeva na desno): Goran Hrastovčak i Ivan Ergović (restoran Spinnaker),  Vladislav Skvortsov (vlasnik Gault&Millaua), Mario Postružin (restoran Miramare), Ingrid Badurina Danielsson (direktorica Gault&Millau Croatia), Jacques Bally (CEO Gault&Millau), Sanja Gregorius (chef restorana Apetit u Zagrebu)