Velikim je vatrometom tijekom energičnog nastupa Urban & 4 20. svibnja kulminirala atmosfera Crne ovce, trodnevnog festivala janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, urbane kulture i sporta.

Pomno osmišljen bogati program od 18. do 20. svibnja oduševljavao je brojne posjetitelje, od sporta i glazbe pa sve do tradicionalniih običaja kraja. Organizirana je Treking & Trail škola, u kojoj su polaznici tijekom tri dana mogli naučiti osnove tih atraktivnih sportova na otvorenom, kao i Ovčarski pohod po brdima oko Baške. Veliki i mali svoje su sportske vještine odmjerili na međunarodnom veteranskom nogometnom turniru u organizaciji NK Vihor, nogometnom turniru morčića „Crni jančić 2018“ i jedriličarskoj regati Corinthia Cup – Memorijal Jure Vukasovića.

Vježbala se i joga te zabavljalo na radionicama filcanja vune, prezentaciji šišanja ovaca te prezentaciji bašćanske baštine koju je pripremila udruga Sinjali, a sve to uz glazbenu podlogu DJ-a Smeđi Šećer.

Velik broj gledatelja privuklo je i državno natjecanje u šišanju ovaca, baš kao i koncerti domaćih glazbenih zvijezda Grapevine Babies, My Buddy Moose, Detoura i 35-godišnjih zagrebačkih rokera Psihomodo popa. Posebno je atraktivno bilo natjecanje u kuhanju janjećeg kotlića, u kojem je pobijedila novinarska ekipa portala Index.hr koju je predstavljao Vojislav Mazzocco. Nagradu koju je osigurao Valamar, pobjedniku je uručio Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića. Ljubitelji kazališta mogli su pogledati predstavu „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“, ali i naučiti kako se osvaja Mt. Everest od Darije Bostijančić te se pripremiti za budućnost slušajući predavanje proslavljenog astronoma Korada Korlevića.

Inače, prema podatcima Turističke zajednice Baške, u Baški je za vikend Crne ovce zabilježeno pet tisuća noćenja, uz rast broja noćenja od 20 posto u dvadeset dana svibnja ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Festival Crna ovca osmislio je i realizirao Studio Conex, uz podršku sponzora domaćina Općine Baška i Turističke zajednice općine Baška. Jedan od ključnih pokrovitelja ovog festivala je i naša kompanija, koja je uz Crnu ovcu drugu godinu zaredom. Triju dana prepunih sadržaja i odlične atmosfere brojni će se posjetitelji još dugo sjećati, a na organizatorima je da sljedeće godine nadmaše sami sebe i pripreme još bolju i luđu Crnu ovcu!