Krajem svibnja Poreč će ugostiti jedan od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih spektakala: regatu World Match Racing Toura (WMRT) pod nazivom Croatia Match Cup. Riječ je o jednoj od kvalifikacijskih regata, a dvije najbolje momčadi odlaze na regatu svjetskoga prvenstva u SAD-u. Naime, tijekom 2017. godine regate WMRT-a odvijat će se na tri kontinenta u globalno prepoznatljivim turističkim destinacijama kao što su Perth, Long Beach ili pak Miami Beach, a najbolju ekipu očekuje nagrada od milijun dolara. U borbu za nagradu i plasman u nastavak World Match Racing Toura uključit će se i hrvatska jedriličarska momčad predvođena zlatnim olimpijcima Šimom Fantelom i Igorom Marenićem.

Dolazak tako prestižnoga sportskog doživljaja još jednom potvrđuje status Poreča kao uzbudljive hrvatske turističke destinacije, a organizatori su se pobrinuli i za bogat popratni program da bi se zadovoljila očekivanja najzahtjevnijih gostiju. Uz nezaboravan pogled na jureće katamarane posjetiteljima će se u uvali Peškera ponuditi najbolje i najzanimljivije od hrvatskih vinara te ukusni zalogaji fuzije naših regionalnih gastronomskih posebnosti. Bit će tu i extreme park, Festival vjetra, koncerti regionalnih glazbenih zvijezda te niz aktivnosti za najmlađe. Prednosti takvog koncepta, i njegove vrijednosti kao turističkog proizvoda, prepoznala je i naša kompanija, a osvrćući se na našu ulogu u projektu potpredsjednik za prodaju i marketing Valamar Rivijere Davor Brenko istaknuo je: „Valamar Riviera aktivno promovira turizam u destinaciji Poreč te u suradnji s lokalnom zajednicom i ostalim dionicima kontinuirano i ciljano ulažemo u događanja i sadržaje koji podižu konkurentnost destinacije. U turizmu kakvom težimo nije dovoljan tek adekvatan smještaj i more jer turisti, posebno oni više platežne moći, traže i zabavu, aktivan odmor te atraktivne i autentične doživljaje. Vjerujemo da će Croatia Match Cup Poreč 2017, smješten na atraktivnoj lokaciji sa savršenim pogledom na napete dvoboje jedriličara uz kulisu naše lijepe starogradske jezgre, ali i bogatim popratnim programom za sve uzraste, pružiti sjajnu zabavu mnogobrojnim turistima i domaćem stanovništvu. Drago nam je i što se događanje održava posljednjega vikenda u svibnju jer na taj način utječemo i na produljivanje sezone u destinaciji. Uvjereni smo da će Croatia Match Cup Poreč 2017 biti mjesto vrhunskoga sporta i odlične zabave pa se veselimo što smo dio toga događanja.

Razgovarali smo s našim jedriličarima olimpijcima

U povodu konferencije za medije na kojoj je najavljen Croatia Match Cup, u hotelu Valamar Diamant okupio se i CRO Team koji čine naši zlatni olimpijci Šime Fantela i Igor Marenić te Rajko Kujundžić i Patrik Damjan. Uz jutarnju su kavicu prepričali dojmove o boravku u našem hotelu.

VIV: Jeste li do sada već bili gosti hotela Valamar Diamant ili vam je ovo prvi put?

IGOR: Prvi smo put u hotelu Valamar Diamant. Do sada nismo imali prigodu biti dulje u Poreču, a kada smo i bili posljednji put jedrili smo na državnom prvenstvu u klasi optimist i od tada je prošlo podosta.

VIV: Kako vam se svidio smještaj u našem hotelu?

ŠIME: Stvarno smo dobro spavali. Hotel je sjajan, a najviše bih istaknuo udobne jastuke.

VIV: Jeste li stigli iskoristiti neke sportske sadržaje koje nudi Valamar Diamant?

ŠIME: Kako smo tu zaistao kratko, bacilli smo oko na teretanu, bazen i wellness. Sigurno ćemo sljedeći put iskoristiti i neku od tih usluga.

VIV: Kao jedini hrvatski predstavnici na regati Croatia Match Cup, kakva su očekivanja?

IGOR: Nama će to također biti novo i veliko iskustvo. Uzbuđeni smo i naravno da ćemo pokušati napraviti sve da se što bolje pripremimo i zajedrimo na Peškeri.

ŠIME: Naša su očekivanja pozitivna. Veselimo se što ćemo raditi s novim ljudima i u novoj ekipi. Do sada smo zajednički jedrili samo Igor i ja, a sada smo četvorica na brodu. Trebat će se i tomu prilagoditi.

VIV: Jeste li uzbuđeni što ćete jedriti u drugoj klasi, znatno većoj od 470?

IGOR: Naravno da jesmo. Kao i svim jedriličarima, važno nam je jedriti u što više različitih klasa i skupiti što više iskustva na ostalim vrstama brodova. Očekuju nas pripreme i prilagodba na novi brod, no sve u svemu radujemo se regati.