Dva hotela i tri zaposlenika ove su godine osvojili posebna priznanja koja dodjeljuju Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora

Na nedavno održanim Danima hrvatskog turizma u Bolu na Braču naša je kompanija ponovno ovjenčana laskavim nagradama i priznanjima struke. Nagrada Turistički cvijet, koja se tradicionalno dodjeljuje najboljim destinacijama, hotelima, marinama, kampovima i plažama, ove godine ima čak dva pobjednika iz Valamar Rivijere. Naime, od ukupno sedam Valamarovih nominacija, hotel Valamar Lacroma Dubrovnik proglašen je najboljim kongresnim hotelom, dok je Valamar Dubrovnik President najbolji wellness hotel. Nagradu dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora.

U kategoriji odmorišnih hotela s četiri zvjezdice Valamar je imao dvije nominacije – Valamar Isabella Island Resort koji je osvojio drugo te hotel Valamar Argosy koji je osvojio treće mjesto. Hotelu Valamar Koralj Romantic pripalo je drugo mjesto u kategoriji odmorišnih hotela s tri zvjezdice. Camping Resort Krk osvojio je drugo mjesto u kategoriji eko-kampova, a Camping Resort Lanterna u kategoriji velikih kampova.

A osim priznanja za skupni rad, dodijeljena su i ona za pojedinačni. Hrvatska turistička zajednica tako je ove godine nagradila troje Valamarovih zaposlenika, sve u sklopu njihova programa Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, Djelatnik godine.

Djelatnikom godine u potkategoriji Posebno priznanje za životno djelo u turizmu proglašen je Kazimir Bažon, danas umirovljenik, a nekadašnji direktor regije Lanterna i pomoćni direktor sektora Operacija destinacije Poreč. Ilija Kmet, zaposlenik Valamar Cluba Tamaris, proglašen je djelatnikom godine u potkategoriji Spasilac na plažama i bazenima, a Mateo Gverović djelatnikom godine u kategoriji Kuhar. Od srca čestitamo svim našim zaposlenicima koji iz godine u godinu pridonose sve većem uspjehu Valamar Rivijere!

Punih 41 godinu proveo je Kazimir (Kazo ili Miro) Bažon u Rivijeri. Nagrade za naporan trud, utkano znanje i stručnost nisu izostale u bogatoj karijeri Kazimira Bažona.

„Raduje me što sam tijekom radnoga vijeka surađivao s mnogim radnicima, s kojima uvijek rado popijem kavu i porazgovaram o prošlim vremenima. Cijeli sam radni vijek proveo u Rivijeri i jako sam vezan uz tvrtku. Posebno mi je zadovoljstvo što sam sudjelovao u razvoju Rivijere od samog početka pa sve do izrastanja u cijenjenu i veliku tvrtku koja posluje unutar grupacije Valamar.“

Kazo kaže da će se u umirovljeničkim danima više posvetiti supruzi, djeci, unukama i pomoći kćerci u obiteljskom ugostiteljskom objektu, a ne isključuje i mogućnost nekih novih poslovnih izazova.

Želimo Kazimiru u prvom redu puno zdravlja te da sve svoje neispunjene želje i planove u mirovini ispuni.

Dodjela-nagrada-djelatnik-godine_-Foto-Slavko-Midzor

Iliju Kmeta kolege i nadređeni nazivaju dobrim duhom cijeloga poluotoka Lanterna. S više od 13 godina radnog staža u Valamar Rivijeri i kao jedna od najiskusnijih osoba u hotelu nesebično pomaže mlađim kolegama savjetima i znanjem, ali prije svega svojim iskrenim i toplim pristupom da što lakše savladaju izazove posla. Humorom i vedrim duhom stvara pozitivnu atmosferu u svom odjelu, ali koju i te kako osjećaju i gosti. U poslu je predan radu i vrlo marljiv te je stalni oslonac svojim kolegama. Primajući nagradu, izjavio je:

„Iako me veseli ova nagrada, još me više veseli sama činjenica što su moji kolege i nadređeni prepoznali koliko volim svoj posao i nominirali me. Na bazenima radim više od 9 godina i moram priznati da me i dalje raduje svaki novi radni dan i uživam s kolegama. Kad se vratim kući, ovu ćemo nagradu svi zajedno proslaviti.“

Ilija Kmet i Ketlin Arman Skopljaković

Ilija Kmet i Ketlin Arman Skopljaković

Mateo Gverović pripremao je jela za mnoge predsjednike vlada i država te mnoge članove državnih delegacija. Vodio je poslove organizacije i provedbe svečanih večera za brojne međunarodne kongrese (NATO Parlamentarna skupština, ECTA – kongres, EUSAIR, Mercedes, Europska unija, Dani hrvatskog turizma i dr.). Valamar akademiju završio je kao voditelj u kuhinji 2008. – 2009. Posebne kvalitete ima u à la carte kuhinji i svako je njegovo jelo pripremljeno s istom pažnjom i servirano s maksimalnom urednošću. Kao kolega i voditelj je odličan, smiren je i u stresnim i burnim situacijama u kuhinji, a u komunikaciji s gostima cijenjen je zbog svoje prirodnosti.

„Zahvaljujem kolegama i nadređenima na nominaciji. Ovo je ne samo priznanje meni, nego i svim kolegama i našem hotelu. Kolegama bez kojih sav moj trud ne bi imao smisla i koji su mi potpora kad je najteže i najveća gužva te Valamaru jer ulaže i vjeruje u nas te nas uči kako komunicirati i kako se odnositi prema gostima. Vjerujem da smo odlična kombinacija i da nas čeka još puno uspješnih godina“, rekao je Mateo.