I ove smo godine ponovno slavili Danima hrvatskog turizma održanima 24. i 25. listopada. Obiteljskim hotelom godine proglašen je Valamar Collection Isabella Island Resort, a najboljom plažom na Jadranu proglašena je Val Sundance Sandy Family Beach koja se nalazi u sklopu Valamar Collection Girandella Resorta u Rapcu.

Ta je nagrađena plaža u Rapcu uređena 2017. godine u sklopu jedne od najvećih investicija u turizmu u Hrvatskoj.

Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel jedan je od triju najboljih kongresnih hotela, Valamar Diamant Hotel je među najboljim hotelima s 4 zvjezdice, a Valamar Koralj Hotel među najboljim hotelima s 3 zvjezdice. Priznanje za jedan od najboljih stories hotela dobio je Valamar Collection Isabella Island Resort, dok je Krk Premium Camping Resort jedan od tri najbolja velika kampa na Jadranu. Istodobno smo imali i finalista u kategoriji za najbolji hotel godine na TOP 10 listi. Bio je to ponovno Valamar Collection Isabella Island Resort u Poreču.

„Čast nam je i ove godine naći se u društvu najboljih prema ocjeni struke i profesionalaca. Ne samo da smo potvrdili kvalitetu, već smo ovim priznanjem sebi samima podigli ljestvicu za novu sezonu. Uvjeren sam da ćemo i u 2019. opravdati sva očekivanja gostiju i struke – uz ovako odlične ljude, naše ValamArtiste, to neće biti problem.“, rekao je Denis Prevolšek, direktor Valamar Collection Isabella Island Resorta

Dvodnevni najveći skup turističkoga sektora koji organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora okupio je gotovo dvije tisuće sudionika. Na više edukativnih predavanja, radionica i okruglih stolova sudjelovali su vodeći domaći i svjetski turistički stručnjaci, stvaratelji mišljenja i opinion-makeri iz poslovnog i društvenog života, a glavne su teme važnost kreativnih industrija, interneta i društvenih mreža, gastronomije, pojačane promocije i ljudskih potencijala za turizam.

Naša kolegica Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala, sudjelovala je na okruglom stolu „Ljudski potencijali – izazovi hrvatskog turizma“ na kojem se govorilo o promociji i poticanju dvojnog obrazovanja, rješavanju pitanja nedostatka radne snage i razvoja ljudskih potencijala. Tom je prigodom naglašena potreba kontinuiranog usavršavanja i kvalitetne prakse učenika u turizmu i ugostiteljstvu kako bi bili spremni za tržište rada. Kao jedan od temelja za ostvarivanje tog cilja istaknut je projekt uspostavljanja šest regionalnih centara kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo. Na panelu su sudjelovali i predstavnici Austrijske gospodarske komore, Njemačko-hrvatske trgovinske komore, Ministarstva turizma, HGK (Odjel za obrazovanje) te Jadranka Grupe.