Puna dvorana hotela Valamar Lacroma Dubrovnik potvrdila je uzajamnu ljubav Dubrovčana i Dubrovačkoga simfonijskog orkestra koji nas je tradicionalnim božićnim koncertom 22. prosinca uveo u posebno blagdansko raspoloženje.Dubrovčani su tako uživali u omiljenim božićnim pjesmama kao što su Bijeli Božić, Božić u gradu i Kolenda iz Rijeke dubrovačke, svima dobro znanim melodijama Ave Maria, Tiha noć, Radujte se narodi te Narodi nam se Kralj nebeski, kao i zabavnim obradama popularnih Merry Christmas Everyone, Santa Baby, Hallelujah i brojnih drugih. Blagdanskom simfonijom ravnali su Marc Tardue, američki dirigent talijansko-francuskih korijena koji je ravnao vodećim svjetskim orkestrima te dubrovački skladatelj, dirigent i autor niza poznatih pjesama Đelo Jusić. Orkestru su se pridružili poznati izvođači tenori Đani Stipaničev i Stijepo Gleđ Markos te nagrađivana sopranistica Marija Kuhar Šoša, poznata jazz-vokalistica Dubrovkinja Maja Grgić, klape Ragusa, Subrenum i Kaše te mladi lapadski rockeri Dapal band. Osim fantastičnih vokalnih bravura izvođača, publiku su osvojile i crtice o Božiću u gradu koje je čitala povjesničarka umjetnosti Maja Nodari.

Dubrovački božićni koncert održan je u sklopu 4. Dubrovačkoga zimskog festivala, a u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačkoga simfonijskog orkestra te uz podršku naše kompanije.

IZNENAĐENJE ZA GOSTE
Na Badnji dan goste našeg hotela Valamar Lacroma Dubrovnik iznenadili su Dubrovački trombunjeri koji su nam, kao malu zahvalu za našu podršku, došli otpjevati tradicionalnu dubrovačku kolendu. Ta će lijepa gesta trombunjera zasigurno našim gostima još dugo, dugo ostati u sjećanju.