Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik ugostio je od 21. do 23. studenoga Design District, međunarodni sajam namještaja i opreme za uređenje turističkih objekata – vila, hotela i apartmana. 

Na jednome mjestu okupili su se proizvođači, trgovci i zastupnici, arhitekti, dizajneri interijera, hotelijeri i turistički djelatnici. Glavni cilj sajma bio je posjetitelju pružiti uslugu ključ u ruke – od projektiranja do kompletno opremljenog objekta. Stoga su se, osim proizvođača i zastupnika, predstavili i arhitektonski uredi sa svojim projektima, što je nova forma komunikacije i jednostavniji način da se dođe do željenog rezultata – gotovog i uređenog objekta u kratkom vremenu i po povoljnim cijenama.

Više od 50 domaćih i stranih brendova u tri dana trajanja Sajma donijelo je u Dubrovnik posljednje trendove u uređenju turističkih objekata. Zabilježen je i značajniji dolazak gostiju iz Crne Gore i Albanije, što govori o potrebi regije za ovakvim manifestacijama. Stolovi, stolice, kreveti, madraci, podovi, rasvjeta i dekoracija, namještaj za kuhinje i kupaonice, tekstil i još mnogo toga dočekalo je oko dvije tisuće poslovnih posjetitelja na nešto više od tisuću četvornih metara prostora Business centra i dvorane Elafiti. 

“Bila je ovo jako lijepa suradnja, koju ćemo, nadamo se, nastaviti i u godinama koje slijede. Posebno nas veseli što je sajam zainteresirao i privukao i velik broj lokalnih posjetitelja, što samo govori u prilog tome koliko su Dubrovčani povezani s turizmom i koliko im je bitno pratiti nove trendove u uređenju kako bi svojim gostima ponudili ono najbolje što tržište trenutačno pruža. Također, ponosna sam na cijeli tim hotela Valamar Lacroma Dubrovnik predvođen kolegama iz kongresnog odjela, koji je dobio brojne pohvale za odlično odrađen posao”, izjavila je kolegica Dorja Horvat iz MICE odjela.