U okviru programa donacija “Tisuću dana na Jadranskom moru”, Valamar Riviera je djeci iz osnovne škole Gvozd omogućila besplatno ljetovanje u kampu Lanterna. Osnovna škola Gvozd jedan je od brojnih korisnika Caritasa Sisačke biskupije, koji je osnovan 2010. godine te brine za oko 2000 potrebitih obitelji. Ljetovanje je omogućeno učenicima koji su socijalno najugroženiji, odnosno onima koji nemaju najosnovnije uvjete za život. Profesorica Natalija Klarić iz osnovne škole Gvozd prenijela nam je dojmove s ljetovanja: “Došavši u kamp Lanterna, djeca su bila oduševljena vidjevši apartmane u kojima će boraviti nekoliko dana. Nakon smještaja krenuli smo na objed. Ručak se sastojao od četiri slijeda hrane. Djeca nisu mogla vjerovati kada su tanjuri pristizali pred njih, a ni ja osobno. Nakon sitih trbuha uputili smo se prema plažama koje su apsolutno prekrasne. Nakon kupanja slijedilo je spremanje za večeru i šetnja do restorana. U restoranu nas je dočekao švedski stol i milijun dječjih pitanja: „ Kako krenuti jesti, kako uzeti ono što želim, gdje su tanjuri..? Oduševljenju djece nije bilo kraja….. toliko kolača, sokova, sladoleda, pizze, različitih vrsta mesa…. i sve za njih dostupno besplatno.

Djeca su u Lanterni stekla i nova prijateljstva. Čuli smo glazbu, ušli u salu u blizini recepcije i vidjeli animatore, turističke vodiče i učitelje kako se zabavljaju i plešu s djecom te smo se s veseljem i mi priključili. Sljedećih dana bili smo na relaciji: doručak – kupanje, ručak – kupanje, večera – ples. Pratilo nas je sunčano vrijeme, tako da smo većinom bili na plažama. Uspjeli smo čak i potamniti. Imali smo pet neplivača koje smo naučili plivati.

Moram pohvaliti cijelo osoblje Lanterne. Bili su izuzetno srdačni, brinuli o svemu što nam treba… Čak nas je i kuhar u restoranu pitao što bi rado jeli za ručak – apsolutno prekrasno! Možemo samo biti beskrajno sretni što ste nam omogućili ovo nezaboravno ljetovanje. Hvala Vam u ime samih učenika – usrećili ste ih, dali im priliku da dožive nešto lijepo, nešto drugačije, nešto što nažalost mnogi od njih još dugo, dugo možda neće moći doživjeti. I nešto što će pamtiti cijeli život!”