Valamar svake godine otvara između 300 i 500 radnih mjesta na neodređeno vrijeme te nudi izvrsne mogućnosti razvoja karijere, uz razvijen sustav internih i vanjskih edukacija i treninga. Ove ćemo godine vrhunac sezone dočekati s rekordnih 7 000 zaposlenika.

I ove smo godine posebnu pažnju posvetili zapošljavanju novih kolega te od samoga početka godine traje kampanja za zapošljavanje „Dobar posao u Valamaru“. Naime, ove godine otvaramo još 400 radnih mjesta te će tako broj zaposlenika u hotelima, ljetovalištima i kampovima od Istre i Kvarnera do Dubrovnika u visokoj sezoni doseći rekordnih 7.000. Ovogodišnja kampanja za zapošljavanje još je uvijek aktualna, a interes za zapošljavanje kod jednog od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu je velik te prijave za posao pristižu iz dana u dan. Osim novih prijava, veseli nas i činjenica da nam se iz godine u godinu vraća značajan broj sezonskih zaposlenika (njih gotovo 60 %). Sve to govori u prilog našim nastojanjima i kontinuiranom radu na podizanju standarda za svoje zaposlenike te razvoju niza kvalitetnih mjera i programa kojima nagrađujemo, obučavamo i potičemo nove kolege na daljnji razvoj karijere u turizmu.

TOP 20 POSLODAVACA

Zbog svih uvjeta koje nudimo svojim zaposlenicima jedina smo turistička kompanija koja je prema istraživanju portala MojPosao ušla u TOP 20 poslodavaca u Hrvatskoj te je ocijenjena kao najbolji poslodavac u turizmu.

Nabrojimo samo neke:

 • Plaća u Valamaru 31,5 je posto veća od prosječne plaće u turističkom sektoru.
 • Zaposlenicima koji odrade puni mjesečni fond sati zajamčena su minimalna neto primanja od 5000 do 7500 kuna.
 • Osigurana je 13. plaća u iznosu od 5000 kuna neto svim stalno zaposlenima i onima koji će u 2019. godini raditi najmanje deset mjeseci.
 • Sezonski radnici koji odrade punu sezonu dobit će za nju posebne nagrade u iznosu od
 • 1200 do 2000 kuna, ovisno o odrađenim mjesecima rada, a od čega će 500 kuna biti isplaćeno već s plaćom za mjesec srpanj.
 • Osiguravamo više od 20 sati edukacija i treninga po zaposleniku, 21 program nagrađivanja za zaposlenike te božićnicu od 2000 kuna na kraju godine za stalne zaposlenike.
 • Za sve sezonske radnike koji dolaze raditi u destinacije izvan svog mjesta prebivališta osigurani su smještaj i topli obroci na teret poslodavca.

Ines Damjanić Šturman, direktorica sektora ljudskih potencijala u Valamar Rivieri istaknula je: „Prva smo turistička kompanija u Hrvatskoj koja je uvela 13. plaću i jamstvo minimalnih neto primanja od 5.000 kuna za sve zaposlenike te niz drugih nagrada i materijalnih prava. Zaposlenici su nam zajedno s gostima uvijek na prvom mjestu, a njihovo zadovoljstvo važno je za naš dugoročni poslovni uspjeh“.

Prvi smo u Hrvatskoj zaposlenicima osigurali smještaj u hotelu s bazenom

Od ove godine sezonski radnici koji će doći raditi u destinaciju Rabac bit će smješteni u hotelu s bazenom. Novootvoreni hotel za zaposlenike Kuća Valamar ima tri objekta sa smještajnim jedinicama te brojne pogodnosti. U glavnom objektu nalazi se recepcija za prijavu te pansionski restoran u kojem se poslužuje doručak, a druga dva objekta opremljena su zajedničkom kuhinjom sa svom opremom te priborom potrebnim za pripremanje obroka. Za zajednička druženja i opuštanje nakon posla, zaposlenicima su na raspolaganju prostor za video i društvene igre opremljen igraćom konzolom, stolnim nogometom, stolnim hokejom, pikadom i društvenim igrama, dnevni boravak sa zajedničkim televizorom te vanjske zone za druženje s roštiljem. U sklopu je i prostor predviđen za odlaganje bicikala te praonica i sušionica rublja.

„Valamar je dosad uložio više od 60 milijuna kuna u kvalitetan smještaj za zaposlenike pa tako, pored Rapca, sezonski radnici već imaju osiguran smještaj u hotelima za zaposlenike Kuća Valamar na dvije lokacije u Poreču te na Krku. U tijeku je također i gradnja pete Kuće Valamar u Dubrovniku, u koju će prvi sezonski radnici ući iduće godine“, rekla je Ines Damjanić Šturman.

Nova sezona kampanje Dobar posao u Valamaru

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha jedne od prvih integriranih komunikacijskih kampanja za zapošljavanje na hrvatskom tržištu, i ove smo se godine vodili iskušanom formulom te već s prvim danima 2019. pokrenuli kampanju za zapošljavanje 400 novih kolega baziranu na online komunikaciji.

Donosimo vam nekoliko zanimljivih brojki i rezultata u prva tri mjeseca.

 • Od 1. siječnja do 31. ožujka zabilježeno je 3086 web prijava za posao u Valamaru.
 • Naše najčitanije priče: Priča o konobarima u Valamaru u tri dana je na Indexu pregledana više od 20 tisuća puta, a priča o Kući Valamar s bazenom na Net.hr-u gotovo 25 tisuća puta i na Telegramu 8 tisuća.
 • Najveći doseg Facebook objave: Riječ je o podijeljenom članku s Telegrama koji komunicira kako će sezonci u Rapcu prvi u Hrvatskoj imati bazen za opuštanje nakon napornog dana. Objava je dosegla 33.609 ljudi, ostvarila 617 likeova, 77 komentara i 69 shareova.
 • Slijedi je objava poziva na prijavu za posao konobara i komunicira vrhunske uvjete u Valamaru. Objavu je vidjelo 27.861 osoba, ostvarila je 524 likea, 27 komentara i 26 shareova.