Vrhunski tim u odbojci na pijesku Clemens Doppler i Alexander Horst sa svojim trenerom Robertom Nowotnyjem i obiteljima proveli su početkom rujna tjedan dana godišnjeg odmora u Poreču, koji im je postao omiljena sportska i odmorišna destinacija. Odbojkaši su oduševljeni Porečom još od prvog nastupa na turniru Poreč Major 2015. godine. Tada su, naime, Doppler i Horst i ostali članovi muških ekipa boravili u hotelu Valamar Zagreb i od tada se svake godine vraćaju u svoj omiljeni hotel tijekom Poreč Majora, priprema ili godišnjeg odmora.

Ni ovom prilikom Doppler i Horst nisu krili oduševljenje: „Boravak u hotelu Valamar Zagreb tijekom sezonskih priprema ili Poreč Majora redovno nas oduševi pa stoga treću godinu zaredom ovaj hotel i Poreč biramo za destinaciju za godišnji odmor s obiteljima. Smještaj i usluga uvijek su vrhunski i redovno uživamo u neodoljivim lokalnim specijalitetima. Savršeno nam odgovara i lokacija hotela zbog blizine odličnih terena za odbojku na pijesku i blizine plaže, a sve to samo nekoliko minuta hoda od starogradske jezgre. Svakodnevno možemo uživati u različitim sportskim aktivnostima, dok se naša djeca zabavljaju na brojnim animacijskim programima, a primjećujemo i brojna zanimljiva događanja u samoj destinaciji.”

Ovaj, u Austriji iznimno popularan, sportski tim na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Beču osvojio je srebro. Na ovogodišnjem Poreč Majoru ispali su u četvrtfinalu izgubivši utakmicu protiv tima iz Brazila, pobjednicima Poreč Majora, dok su prošle godine na Poreč Majoru osvojili srebro