Nakon dugoga toplog porečkog ljeta koje je obilovalo brojnim zanimljivim događanjima u kišnom smo se rujnu pozdravili s drugim festivalom Poreč Open Air, ali samo do iduće godine.

Najavljen za 16. rujna, koncert kojim se zatvara festival Poreč Open Air zbog nepovoljnog je vremena održan šest dana kasnije i to, posve očekivano, pred prepunom porečkom rivom željnom dobre zabave. Omiljeni domaći kantautor Gibonni oduševio je svojim najvećim hitovima, ali i novijim pjesmama poput Bella figura bella pitura, koju je tek drugi put izveo uživo – ovaj put pred brojnom i odlično raspoloženom porečkom publikom. Istinski ljubitelji ovog splitskog umjetnika na Gibonnijevoj su službenoj stranici na Facebooku veselo dijelili snimke i atmosferu s koncerta koje su „zaradile“ više od 10 tisuća pregleda u samo nekoliko sati! Gibonnijev porečki koncert bio je poseban zahvaljujući odličnoj gastronomskoj ponudi jela s tunom i ostalom ribom te raznim lokalnim vinima koja su dostupna na jedinstvenom Tunalicious Street Food Festivalu, a uvertira u glazbeni program bio je zagrebački bend The A!, koji je porečka publika mogla čuti ranije ovoga ljeta tijekom festivala Poreč Open Air.

Jeste li znali?

  • S više od 50 osvojenih Porina Gibonni je najnagrađivaniji hrvatski izvođač.
  • Prije odlaska u solo vode, Gibo je bio jedan od osnivača i prvi pjevač splitskog heavy metal sastava Osmi putnik, bivši pjevač bosanskohercegovačkog sastava Divlje jagode, a jednu godinu (1989. – 1990.) živio je u Berlinu i ondje svirao s grupom V2, s kojom je i snimio album Out to launch.
  • Gibonni je i veliki humanitarac, iako se o tome ne piše puno: osnovao je fond za talentiranu djecu bez roditelja, objavljuje knjigu pjesama na Brailleovom pismu pod nazivom Dvije duše, čiji je prihod od prodaje bio namijenjen slijepim ljudima iz lokalne zajednice, a također je sudjelovao na brojnim dobrotvornim aukcijama i koncertima. Godine 2003. postaje UNICEF-ov veleposlanik dobre volje, a u toj ulozi 2010. snima spot za pomoć djeci na Haitiju te sudjeluje u velikom humanitarnom koncertu u splitskoj Spladium Areni sa skladbama Činim pravu stvar i Žeđam.