Nakon uspješne prošlogodišnje međunarodne utrke, 3. listopada 2015. po drugi puta održala se Valamar Trail utrka, sa startom i ciljem ispred hotela Valamar Sanfior 4* u Rapcu. Valamar Trail je utrka trčanja u prirodi po označenim stazama, a  sastoji se od pet različitih etapa različite težine koje su namijenjene kako vrhunskim trail trkačima, tako i rekreativcima. Utrku su zajednički organizirali SRK Alba, Sport Box, Valamar Riviera d.d. i Turistička zajednica Grada Labina.

„Najbolji trkači su imali na raspolaganju tri utrke, od 73 km – 2.236 m visinske razlike koja nosi četiri ITRA kvalifikacijska boda za UTMB, srednja od 53 km – 1.550 m visinske razlike koja nosi tri ITRA kvalifikacijski boda i najkraća  od 42 km – 1.342 m visinske razlike koja nosi dva ITRA kvalifikacijski boda. Za one koji su željeli cijeli dan provesti u prirodi, pripremljena je utrka polumaratonske dužine od 21 km – 630 m visinske razlike, a za rekreativce „slatki mali“ trail dužine 13 km s 460 m visinske razlike“, istaknuo je Alen Paliska, direktor utrke.

Sve staze se prostiru okolicom Rapca i Labina, a omeđene su Plominskim zaljevom na sjeveru i Raškim kanalom na jugu. Natjecatelji su uživali u prekrasnim vidicima sa Oštrog, Skitače, Crne Punte, Standara, ali i ulicama starog grada Labina i svim onim starim napuštenim selima diljem staze. „Na drugoj Valamar Trail utrci je sudjelovalo 310 natjecatelja iz devet zemalja. Podignuli smo kvalitetu cijele utrke, trkači su oduševljeni organizacijom utrke, prekrasnim krajolicima koji se otvaraju za vrijeme trčanja, a nadasve hvale naše gostoprimstvo“ rekao je Alen Paliska, direktor utrke.