Društveno odgovorno poslovanje u tvrtki Valamar Riviera sastavni je dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća i ukorijenjeno je u uvjerenju da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti. Kroz naših osam krovnih programa DOP-a obvezali smo se uložiti ukupno 2,5 % godišnjeg prihoda za projekte i aktivnosti, a samo u 2016. godini podržavamo društveno odgovorne projekte s više od 37 milijuna kuna.

„Volimo Jadransko more“ zasigurno je jedan od naših važnijih programa koji je u 2016. godini usmjeren u prvom redu na projekte čišćenja plaža i podmorja u našim destinacijama i u koje se aktivno uključuju sportski klubovi, udruge i škole, a ove je godine za projekt do sada izdvojeno gotovo 100.000 kuna. U destinaciji Rabac u ovaj su projekt uključeni Nogometni klub „Rudar“ iz Labina, Rukometni klub „Mladi Rudar“, udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti „Bioteka“ te Društvo podvodnih aktivnosti Rabac.

Uz „Volimo Jadransko more“, na području Rapca i Labina financijski podupiremo kulturne i sportske manifestacije, kao i aktivnosti NK „Rudara“ i ženskog rukometnog kluba „Rudar“ te rad Centra „Liče Faraguna“.

karneval-Labin

 

KULTURA

Bijenale industrijske umjetnosti novi je umjetnički i festivalski projekt Grada Labina i Labin Art Expressa XXI (L.A.E. XXI), započet kao pilot-projekt 2014. godine. Održava se u KuC-u „Lamparna” Labin, ali i na drugim lokacijama u Labinu. Grad Labin i općine Labinšćine (Raša, Pićan, Kršan i Sv. Nedelja) obilježili su ovog ožujka 95. obljetnicu „Labinske republike“. Istodobno je održana i izložba Bijenala industrijske umjetnosti koja je okupila djela više od 80 umjetnika iz cijelog svijeta, a otvorena je do listopada 2016. godine.

Jedno od veselijih događanja svake godine priprema Labinjonska Kompanija Domoća Folšarija, karnevalska grupa iz Labina koja nastoji očuvati karnevalske i tradicijske običaje svoga kraja.

Terra-Magica1

SPORT

Pod sloganom „Gdje brda susreću more“ („Where the hills meet the sea“), u proljeće Rabac ugošćuje atraktivnu međunarodnu utrku u brdskom biciklizmu Valamar Terra Magica, dok je jesen rezervirana za Valamar Trail running, odnosno utrku trčanja u prirodi po označenim stazama.

PODRŠKA UDRUZI

Centar „Liče Faraguna“ bavi se odgojem i obrazovanjem djece s poteškoćama u razvoju. Osim što smo financijski potpomogli pri uređenju dvorišta i prostorija Centra, naši zaposlenici često pomažu i nesebičnim volonterskim radom.