Zaposlenici nekadašnjeg porečkog à la carte restorana Parentino, koji je poslovao osamdesetih godina prošlog stoljeća, okupili su se kako bi se prisjetili “onih dobrih starih vremena”.

U ugodnoj atmosferi družilo se njih dvanaestak, raznih generacija, servira, konobara, kuhara, šefova i direktora, danas umirovljenika, te “mlađe generacije” koja je još radno aktivna. Sjetili su se kako su kasnih ’80-ih  (prema riječima naše Dušanke, bilo je to 27. srpnja 1989.) samo četiri konobara ostvarila najveći dnevni promet u kategoriji à la carte restorana Poreštine – 11.150  njemačkih maraka, a dnevna je prosječna potrošnja gosta tada bila 165 maraka.

À la carte restoran Parentino bio je u prostoru današnjeg Parentino wine bara, a radilo se bez stanke od 11 do 24 sata. “I u doba kad nije bilo mobitela, pogled u oblačno kišno nebo bio je znak da ideš raditi iako si imao slobodan dan. Ideš  pomoći kolegama jer znaš da gosti idu u grad na rivu kada kiša pada, a da tvoji kolege ‘zaplivaju’ na poslu”, rekla nam je Eda Pulin.

Naravno, obećali su dogodine se sastati u još brojnijem sastavu, a mi očekujemo poziv i veselimo se još ponekoj staroj priči i anegdoti!

Fotografija slijeva nadesno:

U prvom redu:

 1. Dario Šimonović
 2. Dušanka Valković
 3. Marija Šarac
 4. Serđo Barbić
 5. Marija Hrvatin
 6. Ana Krnjus

U drugom redu:

 1. Salvino Legović
 2. Eda Pulin
 3. Nada Božić
 4. Damir Muranović
 5. Dorijana Milohanović
 6. Gracijela Gašparini
 7. Marijana Radoš