Bogati program Ljeta u Valamaru na Babinu kuku tek se zahuktao, a do završetka manifestacije (15. rujna) očekuju nas brojna događanja za sve generacije i ukuse.

Iza nas već su iznimno posjećeni Craft Beer Festival i Sajam Proizvodi hrvatskog sela, kino na otvorenome u Parku Maslinata ugostilo je prve mališane na kino-projekcijama najljepših crtića i dječjih filmova, lokalni bendovi postali su zaštitni znak Malog Straduna, a i ljubitelji „žestoke“ zabave došli su na svoje tijekom dvodnevnog moto-susreta sredinom lipnja.

Kino i glazba

U naredna tri mjeseca Park Maslinata četvrtkom će i nedjeljom postati mjesto za projekcije popularnih filmskih naslova koje će uveseljavati mališane i njihove roditelje. Projekcije će se održavati od 21 sat, a neće biti potrebna niti rezervacija niti ulaznica jer Valamar Rivijera posjetitelje Babina kuka tijekom cijeloga ljeta „časti“ besplatnim ulazom. Raspored projekcija već sada možete pronaći na službenoj stranici manifestacije na Facebooku.

Kamp Solitudo sredinom su lipnja ispunili žestoki rock-riffovi tijekom dvodnevnih moto-susreta humanitarnog karaktera u organizaciji Moto-kluba Libertas riders. M.O.R.T., Bjelouška, Banditen Strasse, Art i Divlje jagode „prašili“ su pred brojnom publikom kao na najboljim stadionskim rock-koncertima. Potpuno drugačiji ugođaj pružila je prekrasna terasa hotela Valamar Dubrovnik President koja je 30. lipnja ugostila bendove Detour i Pavel.

U srpnju nas još očekuju autentični zvukovi Ansambla Jazziana Croatica koji objedinjuju naizgled nespojivi jazz s raznim folk-utjecajima (7. 7. Mali Stradun), spektakularni nastup Nine Badrić na terasi hotela Valamar Dubrovnik President (21. 7.) te Rock-galama Nena Belana i Fiumensa (28. 7. kamp Solitudo). Petar Grašo donijet će dašak romantike u kamp Solitudo 11. kolovoza, a ljubitelji drugačije i alternativne rock-glazbe doći će na svoje tjedan dana kasnije kada će na istom mjestu nastupiti S.A.R.S. te neponovljivi Darko Rundek 1. rujna. Šarmantne The Frajle začinit će kraj kolovoza nastupom na terasi hotela Valamar Dubrovnik President (25 .8.). Naravno, tu su i tjedni nastupi lokalnih bendova te Retro večeri i Gradska straža, koja od četvrtka do nedjelje nakon gradskog „đira“ dolazi marširati i na Babin kuk. U svakom slučaju, nećete pogriješiti ako navratite na jug gdje vas očekuje mnoštvo zabave u jedinstvenoj atmosferi jednoga od najljepših gradova na svijetu!