Volimo sport jedan je od krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Rivijere kojim izravno organiziramo ili sponzorski podržavamo brojne sportske manifestacije u svim našim destinacijama s ciljem njihova razvoja te promocije sporta i aktivnoga stila života.

U našoj najjužnijoj destinaciji već godinama aktivno podržavamo lokalne sportske klubove i organizacije te sudjelujemo u najraznovrsnijim sportskim događanjima. I pritom uživamo.

Valamar Riviera i VK Jug: velikani idu „ruku pod ruku“

Prvo mjesto u kontekstu aktivne podrške sportskim klubovima već dugi niz godina zasigurno pripada najtrofejnijem hrvatskom sportskom klubu svih vremena, Vaterpolo klubu Jug, a kako najbolji uvijek idu zajedno, simbioza vodeće turističke kompanije Valamar Rivijere i tih velikana hrvatskoga sporta nije ni najmanje neobična. Vaterpolo je za Dubrovčane zaista više od sporta i mogao bi se nazvati čak i načinom života, a o važnosti vaterpola diljem najjužnije hrvatske regije svjedoče pune tribine gruškoga bazena tijekom baš svake utakmice, pri čemu ponosno stoji i Valamarovo ime.

Predsjednik VK Jug Lukša Jakobušić ne skriva koliki značaj Valamarova podrška ima za njegov klub:

VK Jug Croatia osiguranje, kao najtrofejniji hrvatski sportski klub, vezuje se uz najbolje, a u slučaju partnerstva s Valamar Rivijerom Jug se vezao ne samo uz najbolje, nego i uz najveće. Za razliku od klasičnih sponzorstava u sportu, naša se dugogodišnja suradnja pretvorila u pravo partnerstvo. Rezultat je iznimno zadovoljstvo kluba, kao i svih klubova koje dolaze u naš grad uslugama i smještajem u grupaciji Valamar te onim što posebno ističu svi sportaši: ljubaznošću i profesionalnošću osoblja. Organiziranjem vaterpolskih turnira s naglaskom na mlađe uzraste, posebice u razdobljima predsezone i posezone, nastojimo zadržati lidersku poziciju u svijetu vaterpola, donoseći time i dodanu vrijednost Valamaru s obzirom na sezonsku prirodu destinacije.

KK Dubrovnik – suradnja na obostrano zadovoljstvo

Pored jačanja imidža, u okviru programa društveno odgovornog poslovanja u destinaciji Dubrovnik Valamar Riviera promovira vrijednosti pomaganja lokalnoj zajednici u kojoj živi i djeluje, što svakako uključuje i dugogodišnju podršku Košarkaškom klubu Dubrovnik.

Klub je osnovan davne 1946. godine i iz svoje je škole iznjedrio Marija Hezonju, jednoga od najvećih europskih talenata na poziciji beka šutera, a koji trenutačno igra u NBA ligi. „KK Dubrovnik je prezadovoljan višegodišnjom suradnjom s Valamarom, a koristeći usluge vaših hotelskih kapaciteta podigli smo i kvalitetu našega rada pružajući našim gostima vrhunske uvjete. Nadamo se da će se suradnja nastaviti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo!“, izjava je Darka Kunce, trenera KK Dubrovnik.

Uz DU MOTION od samog početka

Hvalevrijedna sportsko rekreativna manifestacija Du MotionRunnersDays Dubrovnik, koja sjedinjuje čak četiri različite utrke, u kratkom se vremenu pozicionirala među najuspješnije i najbolje organizirane hrvatske trkačke manifestacije te se Valamar Riviera u destinaciji Dubrovnik posebno ponosi činjenicom što je podržava od samoga začetka te što su naši objekti službeni smještajni kapaciteti te manifestacije. Broj sudionika na Du Motionu iz godine u godinu vrtoglavo raste. Nakon tisuću sudionika 2015. godine, sportaša i rekreativaca koji su u „biser Jadrana“ došli iz više od 30 država svijeta, njihov se broj samo godinu dana kasnije udvostručio, a prognoze za ovogodišnje izdanje više su nego pozitivne.

Podrška Valamar Rivijere iznimno je značajna toj manifestaciji.

„Suradnja Valamara i Du Motiona traje kontinuirano već tri godine, još od prvoga izdanja, i upravo je ta suradnja bila jedan od ključnih faktora pri međunarodnom etabliranju Du Motiona. Naše je partnerstvo rezultiralo zanimljivim i konkurentnim sportsko-turističkim proizvodom čiju su kvalitetu prepoznali gosti iz više od 40 država svijeta koji se, zbog svega doživljenog, u Dubrovnik rado i vraćaju. Posebno nas veseli što smo zajedničkim naporima osnažili predsezonu na dubrovačkom području i uvjereni smo da ćemo u godinama koje dolaze te rezultate dodatano poboljšati“, ističe Alen Bošković, direktor Du Motiona.

Podrška mladim igračima badmintona

Da se Valamar Riviera u programu društveno odgovornog poslovanja brine o i raznovrsnosti sportova kojima daje podršku na razini lokalne zajednice, dokaz je sponzorstvo Valamar Junior Opena, međunarodnoga turnira u badmintonu za juniore, uz koji je također od samoga početka. Riječ je o Otvorenom juniorskom prvenstvu Hrvatske i turniru koji se boduje za Svjetsku rang listu juniora (do 19 godina), a na prošlogodišnjem izdanju okupio je gotovo 100 igrača iz 18 država svijeta.

Teško je uopće zamisliti organizaciju međunarodnih turnira Valamar Junior Open i Yonex Youth International bez partnerstva s Valamar Rivijerom. Prve smo godine dobili značajnu podršku koja je uvelike pomogla pri organizaciji, ali i nabavi osnovne opreme koja se svake godine nadopunjuje. Naše se partnerstvo obogatilo lani kongresom glavnih ljudi Badminton Europe, odnosno ove je godine predana dokumentacija s natječajem za još veći i brojniji događaj u 2018. godini, a iznimna se suradnja nastavlja i ove godine. Trenutačno smo u fazi pripreme za ovogodišnje međunarodne turnire koji se održavaju u svibnju. Želio bih posebno pohvaliti veoma susretljive osobe s kojima održavamo komunikaciju na visokoj razini. Nadam se odličnoj suradnji i u budućnosti jer bez potpore Valamara nikako ne bismo mogli omogućiti djeci doživljaje odlične organizacije, druženje s ljudima iz cijeloga svijeta te dodatne sadržaje Dubrovniku izvan turističke sezone“, zaključuje direktor turnira Ratko Galjer.

U protekloj smo godini u destinaciji Dubrovnik podržali i rad Košarkaškoga kampa Libertas, Međunarodnoga memorijalnog turnira u vaterpolu za mlađe uzraste „Tomo Udovičić“, Malonogometnog kluba Square, Amaterskoga športskog društva Kantafig, Judo kluba Ura nage, Ženskog arukometnog kluba Dubrovnik, Sportske udruge Škola trčanja Dubrovnik, Kluba američkoga nogometa Dubrovnik Sharks te Jedriličarskog kluba Orsan.