Proteklu je 2016. godinu obilježio niz nagrada i priznanja koje je naša kompanija osvojila, a sredinom prosinca stiglo je još jedno vrijedno priznanje: godišnja turistička nagrada Turističke zajednice Istarske županije Zlatna koza – Capra d’oro.

Valamar Riviera dvostruki je dobitnik, i to za inovativni proizvod Perfect experience creator te kao suorganizator festivala Poreč open air. Inače se ove nagrade već tradicionalno dodjeljuju za izniman doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre u kategorijama Eventi, Inovativni proizvodi, Turistički proizvodi, Vizualne komunikacije te istaknutim pojedincima.

Kao jedan od sedam nominiranih u kategoriji Inovativni proizvodi, nagradu je osvojio naš Perfect experience creator. Koristeći podatke o gostima prikupljene u CRM bazi, ta informativna, servisna i prodajna funkcija gostu na jednostavan način omogućuje organiziranje odmora i boravka u destinaciji uz personaliziranu komunikaciju. Tijekom planiranja odmora gost može istražiti doživljaje u destinaciji te rezervirati usluge prijevoza (transfere, taxi i rent-a-car), a tijekom boravka na info-punktovima u smještajnim objektima i/ili izvan njih gost može dobiti informacije o objektu i destinaciji, kupovati, realizirati pogodnosti ili jednostavno preuzeti detaljne informacije o pojedinom doživljaju ili usluzi.

Voditeljica projekta u Valamar Rivijeri Marijana Pujas tom je prigodom izjavila:

Fokus na gosta jedna je od strateških inicijativa Valamar Rivijere, a podrazumijeva pružanje vrhunske usluge kako bismo stvorili pozitivne trenutke i osigurali nezaboravne uspomene personalizirano komunicirajući s gostima tijekom cijele godine. Kao domaćinu zadaća nam je dati maksimum kako bi se baš svaki gost osjećao kao na odmoru iz snova. Iza ovoga projekta stoji snažan i brojan tim na koji sam iznimno ponosna.

U kategoriji Eventi nagradu najboljeg među festivalima ponio je Poreč open air: festival života, koji je ove godine od 9. lipnja sve do 10. rujna Poreč pretvorio u veliku pozornicu prepunu svakodnevnih događanja, glazbenih nastupa te predstava za velike i male. Festival je obilovao zabavnim sadržajima te znatno pridonio unapređivanju zadovoljstva gostiju koji posjećuju Poreč pružajući im pozitivne uspomene na vrijeme provedeno u Poreču. Ovu nagradu Valamar Riviera dijeli sa zagrebačkom agencijom MPG d.o.o. Inače, za kategoriju Eventi pristiglo je najviše, čak 16 prijava sa svih strana Istre.

Poreč open air ujedinio je cijelu destinaciju Poreč u nastojanju da svojim gostima pruži više: sadržaj i doživljaj kojega će se dugo i rado sjećati i to je njegova najveća vrijednost. Mnogi su zaslužni za organizaciju i uspjeh tako velikog i važnog projekta koji je u konačnici obilježio sezonu u našem gradu. Grad Poreč, Turistička zajednica, partneri ugostitelji, cijeli niz sponzora i, na koncu, MPG kao organizator i Valamar kao sponzor-partner mogu biti ponosni. I jesmo, iznimno smo ponosni na učinjeno. Sinergija i uspjeh 2016. godine imaju viralnu kvalitetu koja će nedvojbeno omogućiti festivalu da još raste i postaje bolji i bogatiji iz godine u godinu te postane tradicija naše destinacije“, izjavio je primajući nagradu direktor Sektora marketinga Valamar Rivijere Ivica Vrkić.

JESTE LI ZNALI?

Koza, odnosno jarac zabilježeni su kao simbol Istre još u starorimsko doba, a postoje dokazi o upotrebi grba s kozom u polju (s različitim inačicama položaja koze i boja u štitu) kao neslužbenoga simbola poluotoka ili samo njegova austrijskog dijela. Konačnim oblikovanjem Markgrofovije Istre (1860.) nastaje i njezin grb: u plavom polju zlatna koza s crvenim papcima i rogovima. Taj je grb bio simbol Istre i za talijanske vlasti, a posljednja inačica grba potječe iz 2002. godine.