Valamar Riviera je u suradnji s Turističkom zajednicom Istre predstavila prvu istarsku brendiranu e-bike stanicu

Proteklog aje mjeseca predstavljena i službeno otvorena prva istarska brendirana e-bike stanica. Projekt je realiziran u suradnji s poznatom tvrtkom Bosch, koja je osigurala električne punjače te svjetskim gigantom u proizvodnji bicikala tvrtkom Cube, s kojom TZ Istre uspješno surađuje tijekom posljednje tri godine. Dizajn e-bike stanica potpisuje Studio Dota iz Žminja, dok je proizvođač pulski UTE – Uljanik Tesu elektronika d.o.o.

Župan Istarske županije Valter Flego istaknuo je da su konstantan uspjeh turističkoga sektora i brojna priznanja svjetskih časopisa i vodiča rezultat dugogodišnjega i promišljenoga rada cijeloga turističkog sektora Istre i povezanih partnera.

U ime Valamar Rivijere potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Ivana Budin Arhanić naglasila je sljedeće: „Snažno podupiremo ovaj projekt jer su za našu tvrtku energetska učinkovitost i zaštita okoliša strateški temelji poslovanja. Valamar Riviera u svakodnevnom poslovanju već upotrebljava 43 električna vozila.“

E-bike stanice postoje ponegdje u svijetu, ali samo na odabranim lokacijama pa stoga istarski model podrazumijeva cjelovit pristup i umreživanje gotovo svih najznačajnijih destinacija i u priobalju i središnjem dijelu Istre. Osnovna je ideja da se preko e-bike stanica omogući kvalitetan servis opskrbe e-energijom na svakih 30 do 40 km diljem Istre.