Tijekom listopada naši su kolege iz dubrovačkog MICE tima bogato popunili raspored posjetima prodajnih partnera iz Francuske, Njemačke i Švedske. Tako smo u suradnji s našim globalnim predstavnicima (GSA) za Francusku, Njemačku i Skandinaviju ugostili 11 klijenata iz Francuske, 10 iz Njemačke te, uz dodatnu suradnji sa SAS-om, čak 14 klijenata iz Švedske.

Riječ je o tzv. „putovanjima zbližavanja“ (familiarisation trips), popularno još nazivanima i fam trips. Ta su putovanja osmišljena za partnere kompanija koji se žele bolje upoznati s destinacijom tako što organizator poziva ključne predstavnike iz partnerskih tvrtki da iskuse sve najbolje što destinacija može ponuditi. Fam trips u prvom su redu edukativne prirode i veoma poučni, a pritom i zabavni.

Ulaganje u Fam trip je najbolji način na koji možemo predstaviti sveukupnu ponudu Valamara i destinacije klijentima koji do sada nisu imali Hrvatsku u ponudi za svoje grupe. Od svakog fam tripa unutar godine dana imamo povrat investicije u vidu grupa ili evenata koji se realiziraju zbog činjenice da kijenti sada poznaju destinaciju.

Svaki je od agenata koje je naš dubrovački tim ugostio dobio personalizirani program putovanja i boravka u destinaciji Dubrovnik. Uz zanimljiv itinerar, oko kojega su se naši kolege posebno potrudili u suradnji lokalnim DMC agencijama (DT Croatia, 360 Incentives and More i Terra Nautika), najvažniji je dio ipak bio razgled Valamarovih kongresnih kapaciteta u Dubrovniku.

Osim naših hotela u Dubrovniku, partneri su razgledavali zanimljive lokacije u Starom gradu, a ništa manje ih nije oduševila ni tura po Konavlima tijekom koje su se pobliže upoznali s vinarijama i seoskim domaćinstvima. Posebno su bili oduševljeni posjetom već nadaleko poznatom otočju Elafiti, uživali su u bogatoj dubrovačkoj gastronomskoj ponudi te isprobali i zanimljivost nove ponude na Srđu: Buggy safarija.

Ističemo kako su svi fam tripovi organizirani na inicijativu naših kolega iz Dubrovnika uz  potporu lokalnih DMC-ova, avio operatera CRO airlines i SAS-a, dok su selekciju radili globalni predstavnici. Čestitke kolegama iz Dubrovnika na odličnoj organizaciji!

Jeste li znali?

Poslije dolaska na Srđ osobnim vozilom ili žičarom dočekat će vas buggy vozila parkirana ispred tvrđave Imperial.

Na ekspedicije se kreće u malim skupinama, a svaku skupinu obavezno prati iskusni vodič. Vozilo buggy dvosjed je s automatskim mjenjačem i veoma jednostavan za upravljanje pa ga voziti može svatko tko je ikada vozio automobil. Nije potrebno nikakvo predznanje, no vozač ipak mora imati vozačku dozvolu A ili B kategorije! Osim za ekipu željnu avanturizma, Buggy safari odličan je izbor i za obiteljske izlete.