Početak prosinca u Valamarovim je destinacijama obilježen sada već tradicionalnim „Obiteljskim danom“ (Valamar Family Day). Tristotinjak mališana iz Poreča, Rapca, Krka i Baške, Dubrovnika i Zagreba provelo je dan s roditeljima upoznajući se s njihovim poslovima.

Dobru atmosferu i pregršt zabave osigurao je Valamarov animacijski tim koji je pripremio bogat program za mališane svih uzrasta od F&B radionica izrade božićnih kolačića i zdravih smoothieja do kreativnih radionica izrade božićnih ukrasa i projekata izgradnje hotela za male građevinare.

Mališani su mogli uživati i u kreativnim zonama za slobodno vrijeme pri čemu se se zabavljali uz Lego kocke i crtiće, ali i vožnje biciklima ili autićima. U Upravnoj zgradi u Poreču organizirano je i predavanje gostiju iz pulskog akvarija koji su naše najmlađe upoznali s morskim organizmima Jadranskoga podmorja. Bili su tu morski ježinci, morske zvijezde, rakovi, neobične ribe, a čak i mali morski pas pa su o svima mali posjetitelji mogli čuti brojne zanimljivosti.

Osim što su naučili nešto više o morskim organizmima, djeca su mogla sudjelovati i na radionici Robotic Workshop na kojoj su se susreli sa zanimljivim tehnologijama i gadgetima. Zagrebački su mališani uživali u bojenju lica i dječjim igrama, a nije izostao ni posjet svetog Nikole koji je dječici donio darove i zanimljivu predstavu.

Dubrovačko je druženje djece i roditelja proteklo u znaku šljokica i kreativnih radionica na kojima su izrađivali morske pse, Super Marija i autiće te su se igrali s „legićima“. Kao uspomenu na taj jedinstveni dan sva su naša djeca kući ponijela prigodne darove i fotografiju s Marom, Valamarovom maskotom.